Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termenul de depunere a Declaratiei Unice si a Declaratiei 230, prorogat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 29 Ian. 2020
Tags: declaratia unica, declaratia 230, termen de depunere, model formular

Declaratia Unica nu mai trebuie depusa pana la data 15 martie 2020, cum prevede Codul Fiscal, contribuabilii avand termen de depunere pana pe 25 mai, potrivit anuntului facut, marti seara, de ministrul Finantelor Publice, la finanlul sedintei de Guvern. Termenul de depunere se amana pana pe 25 mai si in cazul depunerii Declaratiei 230.

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, justifica aceasta masura spunand ca solicitarea a venit din partea mai multor ONG-uri, care vor, astfel, sa se asigure ca “toata lumea va depune formularele la timp”.

„Prorogam termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa-si indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului Declaratie Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, Formularul 230. Este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020, asa cum este in prezent, la 25 mai 2020” a anuntat ministrul Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern de marti – 28 ianuarie 2020.

Reamintim ca Ordinul 139/2020 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice a fost publicat  in Monitorul Oficial, partea I, nr. 47, din 23.01.2020.

ORDINUL 139/2020 a intrat in vigoare in data de 23 ianuarie 2020.

De asemenea, nu uitati ca ANAF a publicat deja noul model al Formularului 230 - ca urmare a faptului ca, in Monitorul Oficial nr. 44, partea I, din 22 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, precum si a modelului si continutului unor formulare 

Declaratia 230 poate fi descarcata de aici >>
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termenul de depunere a Declaratiei Unice si a Declaratiei 230, prorogat":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016