Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana pe 25 mai 2023 poate fi depusa D230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 16 Mai. 2023
Pana pe 25 mai 2023 poate fi depusa D230 -
Tags: declaratia 230, termen limita de depunere

Conform legislatiei n vigoare, pana pe 25 mai 2023 poate fi depusa D230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat".

ANAF informeaza contribuabilii persoane fizice care opteaza pentru redirectionarea unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit/castigul net anual impozabil pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, ca pot depune formularul 230 ”Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat” pana cel tarziu la data de 25 Mai 2023, sub sanctiunea decaderii. 

Cum se depune D230

Formularul 230 "Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat", impreuna cu anexele completate, se depune astfel : 

a) prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, sectiunea Depunere Declaratie unica si alte formulare SPV-PF accesand linkul: https://formularespv- pf.anaf.ro/

b) prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, prin utilizarea unui certificat digital calificat; 

c) in format hartie, la registratura organului fiscal competent (in raza caruia contribuabilul isi are domiciliul), in mod individual ; 

d) prin posta, in mod individual, cu confirmare de primire; 

e) sau se poate opta pentru depunerea cererii la entitatea nonprofit/unitatea de cult, beneficiara sumei. 

Entitatea nonprofit/unitatea de cult care primeste cereri de la contribuabili are obligatia de a transmite la organul fiscal competent doar prin mijloace electronice de transmitere la distanta, formularul «Situatie centralizatoare a datelor cuprinse in formularul 230». In aceasta situatie, originalul cererilor 230, in format hartie, se pastreaza de catre entitatile nonprofit/unitatile de cult si sunt puse la dispozitia organului fiscal la solicitarea acestuia. 

Formularul 230 poate fi obtinut gratuit, de la sediile organelor fiscale sau accesand website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro , astfel:
a) sectiunea „Asistenta contribuabili”, subsectiunea „Declararea obligatiilor fiscale”, rubrica „Toate formularele, cu explicatii” ;
b)Formularul 230 pdf inteligent poate fi descarcat de pe site-ul www.anaf.ro accesand linkul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana pe 25 mai 2023 poate fi depusa D230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016