Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Proiect de ordin pentru un nou model Formular 096. Vezi ORDINUL

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: formular 096, anaf, declaratii, model nou formular 096

La inceputul saptamanii in curs, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislatie/Transparenta decizionala, a publicat: Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea modelului formularului 096 "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal in cazul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153", precum si al "Deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, anexele si referatul de aprobare.


Prin dispozitiile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal au fost aduse modificari dispozitiilor art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, cu intrare in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012.

Potrivit noilor prevederi, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire de 35.000 euro prevazut la art. 152 din Codul Fiscal, respectiv plafonul de 119.000 lei, calculat in lei la cursul valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii, pot solicita organelor fiscale scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, intre 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila.

Precizam ca, anterior acestor modificari, astfel de persoane impozabile puteau solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA pana la 20 ianuarie a anului urmator, avand la dispozitie formularul 096 data de "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal", aprobat prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 13/2011.

Avand in vedere modificarile legislative aduse incepand cu 1 ianuarie 2012, este necesara aprobarea unui nou formular de declaratie prin care persoanele impozabile care respecta conditiile impuse prin art. 152 alin. (7) sa poata solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in orice luna calendaristica, in perioada 1-10 a lunii. Anularea va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Redam mai jos continutul acestui ordin:

Pentru aprobarea modelului si continutului formularului (096) "Declaratie de
mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art.152
alin.(7) din Codul fiscal in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de
TVA conform art.153", precum si al "Deciziei privind anularea inregistrarii in
scopuri de TVA , in conditiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal" in temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile
ulterioare,

in temeiul art.152 alin.(7) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art.228 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:


O R D I N

Art.1. - Se aproba modelul si continutul formularului (096) "Declaratie de mentiuni
privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal, in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art.153", cod:14.13.01.10.12, prevazut in anexa nr.1.

Art.2. - Instructiunile de completare a formularului mentionat la art.1 sunt prevazute in anexa nr.2.

Art.3. - Se aproba modelul si continutul "Deciziei privind anularea inregistrarii in
scopuri de TVA, in conditiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal", cod:14.13.02.60/096, prevazut in anexa nr.3.

Art.4. - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare ale
formularelor mentionate la art.1 si art.3 sunt prevazute in anexa nr.4.

Art.5. - Anexele nr.1-4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art.6. - Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la
titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, iar referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art.7. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.8. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui
Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.13/2011 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (096) "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.25 din 11 ianuarie 2011.

Art.9. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "ANAF: Proiect de ordin pentru un nou model Formular 096. Vezi ORDINUL":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016