Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum se completeaza in Declaratia Unica indemnizatiile primite de catre profesionisti conform OUG 30/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2021 Exclusiv
Tags: completarea declaratiei unice, indemnizatii pentru profesionisti, oug 30/2020

Un cabinet stomatologic (PFA) primeste in cursul anului 2020 in conformitate cu OUG 32/2020, datorita unor masuri de protectie sociala in contextul coronavirusului SARS-CoV 2 - 7.000 lei.

Unde se evidentiaza aceste sume in declaratia unica cu termen de depunere 25 mai 2021: - se cumuleaza la randul I 1.1.B cu celelalte venituri obtinute in cursul anului 2020 dupa care se detaliaza la randul I.7.I Obligatii privind venitul realizat pct.2 - in declaratia unica la Cap. II CAS si Cap. III CASS ce se va trece la randul 2? Va multumesc
 

Raspunsul consultantului fiscal Cristina Cret:


Referitor la modul de declarare a indemnizatiei prevazute de Ordonanta de  urgenta 32/2020 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala, ANAF a publicat un material in care se detaliaza acest aspect.
Astfel, aceste indemnizatii se declara distinct fata de veniturile obtinute, calculul impozitului pe venit si al contributiilor sociale obligatorii efectuandu-se separat fata de veniturile realizate din desfasurarea activitatii.
 
Rubricile care trebuie completate sunt urmatoarele:
Capitolul I. Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pentru anul 2020
- Sectiunea I.5 Date privind indemnizatia prevazuta la art.XV alin.(1), (11) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.30/2020 . Tabelul din aceasta sectiune se completeaza pentru fiecare luna pentru care s-a incasat indemnizatia.
-  Sectiunea I.7 Sumarul obligatiilor privind impozitul pe venitul realizat si contributiile sociale datorate, stabilite prin declaratia curenta
 
Sumele datorate se centralizeaza  distinct fata de impozitul/contributiile sociale datorate pentru veniturile din desfasurarea activitatii, la punctul 2 de la I Obligatii privind impozitul pe venit realizat, stabilite prin declaratia unica, punctul 2 de la II Obligatii privind contributia de asigurari sociale si punctul III Obligatii privind contributia de asigurari sociale de sanatate.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum se completeaza in Declaratia Unica indemnizatiile primite de catre profesionisti conform OUG 30/2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016