Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firma care activeaza in domeniul HoReCa. Salariati trimisi in somaj tehnic. Indemnizatie suportata de stat in baza OUG 30/2020 si OUG 92/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Dec. 2020 Exclusiv
Tags: oug 30/2020, oug 92/2020, somaj tehnic

Firma are ca obiect de activitate restaurant-cafenea. Are si terasa. Incepand cu data de 01 noiembrie 2020, 50% din salariati sunt in somaj tehnic. Conform carei ordonante salariatii vor mai putea beneficia de indemnizatia de somaj tehnic suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj? Multumesc!

Raspunsul specialistului: 
 

Potrivit art. X din OUG 92/2020, care modifica art. 1 alin. 1 din OUG 70/2020, acordarea indemnizatiilor de somaj tehnic in temeiul art. XI si art. XV din OUG 30/2020 pentru toate domeniile de activitate in care se mentin restrictii in conditiile Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se prelungeste si dupa data de 31 mai 2020, pana la ridicarea acestor restrictii.
 
In acest sens, se vor avea in vedere domeniile de activitate restrictionate prin hotararile de guvern prin care s-a instituit si s-a prelungit succesiv starea de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
 
In prezent sunt in vigoare prevederile HG 856/2020 prin care s-a prelungit starea de alerta cu 30 de zile incepand cu data de 15 octombrie 2020, iar masurile de limitare ori de interzicere a activitatilor de tipul restaurantelor si cafenelor sunt prevazute la art. 6 pct. 1 din anexa 3 la HG 856/2020 intitulata „Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc”.
 
Conform art. XI alin. 2 din OUG 30/2020 de indemnizatiile de somaj tehnic suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj beneficiaza salariatii angajatorilor care reduc sau intrerup temporar activitatea total sau partial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului, astfel ca prevederile ordonantei se aplica si in situatia in care activitatea este intrerupta numai partial. Solicitarea de drepturi pentru salariatii trimisi in somaj tehnic incepand cu data de 1 noiembrie 2020 se va putea realiza in luna decembrie 2020, pe baza documentatiei prevazute de Ordinul MMPS 1468/2020.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firma care activeaza in domeniul HoReCa. Salariati trimisi in somaj tehnic. Indemnizatie suportata de stat in baza OUG 30/2020 si OUG 92/2020":
Rating:

Nota: 3.76 din 5 din 51 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016