Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 18 Ian. 2021 Exclusiv
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu o clarificare in urmatoarea speta: firmele care au avut salariati in somaj tehnic in perioada martie - mai 2020 au beneficiat in urmatoarele 3 luni de un ajutor de 41.5% pentru acei salariati care au fost in somaj tehnic in acea perioada.
Un SRL care a avut salariati in somaj tehnic in acea perioada si i s-a cerut ajutorul de 41.50%, dar are salariati in somaj tehnic si in perioada octombrie - noiembrie 2020 (carantina locala - bar inchis), poate sa primesca pentru acei angajati ajutorul de 41.5% la fel cum au primit cei care au fost in primavara in somaj tehnic?
Daca da, unde se incarca documentele, ca pe www.aici.gov.ro, site-ul unde s-au incarcat atunci, nu mai exista acea pozitie? Va multumim!
Raspunsul specialistului:
Conform art. 1 alin. (1) din OUG 92/2020 pentru instituirea unor masuri active de sprijin destinate angajatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea unor acte normative:
Incepand cu data de 1 iunie 2020, angajatorii ai caror angajati au beneficiat de prevederile art. XI alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare, precum si angajatorii ai caror angajati au avut contractele individuale de munca suspendate in conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si nu au beneficiat de prevederile art. XI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare, in perioada starii de urgenta sau alerta, beneficiaza, pentru o perioada de trei luni, de decontarea unei parti din salariu, suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 41,5% din salariul de baza brut corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificarile ulterioare.
Astfel, facilitatea constand in suma de 41,5 din salariul de baza brut corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut s-a acordat pana la data de 31 august 2020 (trei luni socotite incepand cu data de 1 iunie 2020).

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Decontarea a 41,5% din salariu de baza. Perioada de aplicare":
Rating:
Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Decontare 41,5% din salariu. Angajatorii care nu au avut posibilitatea depunerii actelor aferente in platforma aici.gov.ro o pot face si in perioada urmatoareDECONTAREA A 41,5 % din salariu si respingerea cererii. Se poate depune contestatie in acest caz?Decontarea procentului de 41,5% din salariul de baza, in cazul in care debitorul datoreaza mai multe obligatii fiscale statuluiDECONTAREA A 41,5% din salariul brut. Ordinul nr. 491/2020 modifica anumite documenteGuvernul mentine somajul tehnic, DECONTAREA A 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021
Mai multe articole despre decontarea a 41
Articole similare
Jianu, despre trecerea contributiilor la angajat: Nu stiu daca cineva din mediul de afaceri a cerut-oGuvernul prelungeste mai multe masuri pana la 30 iunie 2021. Printre acestea amintim 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 leiVor fi acordate din nou zile libere platite pentru parinti, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizicaSe acorda zile libere platite parintilor pentru supravegherea copiilor in cazul suspendarii cursurilor in scoli. Decontarea indemnizatieiPlata a 41,5% DIN SALARIU si indemnizatia de 75% pentru reducerea timpului de lucru ar putea fi prelungite pana la 30 IUNIE 2021 (Proiect de Ordin MMPS)Ultimele articole
Declaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiFirme care acorda indemnizatie de mobilitate. Aceasta are regimul fiscal al diurnei?Acordare diurna din 1 ianuarie 2023. Sumele intra in plafonul de 33% pentru venituri neimpozabile?Din 1 ianuarie 2023 este introdusa o limita lunara de 33% pentru beneficiile extrasalariale care pot fi acordate de firme angajatilorNoi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militare
Mai multe articole despre 5% din salariu
Articole similare
Noutati pentru editia din 2021 a programului Rabla pentru Electrocasnice. A doua etapa de inscriere incepe astaziCooperative agricole. Termen limita pentru depunerea situatiilor financiareFinantele vor prelua incepand cu 31 martie 2022 activitatea de solutionare a contestatiilor de la ANAF
Mai multe articole despre termen limita de aplicare
Articole similare
Florin Citu: Firmele afectate de criza Covid-19 vor beneficia de esalonari pe 12 luni la plata taxelor
Mai multe articole despre beneficii pentru firme

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"