Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul mentine somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: somajul tehnic, program redus de munca, decontarea a 41, 5% din salariu

Guvernul Romaniei va mentine plata pentru somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021, drept masuri de sprijin pentru angajati, dar si pentru a sustine economia, conform unei postari pe pagina oficiala de Facebook.

„Pastrarea locurilor de munca si, pe cat posibil, cresterea veniturilor angajatilor sunt obiective ale Guvernului pentru care au fost adoptate masuri eficiente, confirmate de datele publicate de INS si EUROSTAT.

Desi 2020 a fost un an dificil, cu multe incercari pentru economie, am reusit sa venim la timp cu decizii care au facut posibila cresterea castigului salarial mediu net in luna ianuarie 2021 cu 6,5% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent.”

Si in privinta ratei de ocupare evolutia este buna. Romania inregistreaza o usoara crestere a numarului locurilor de munca in trimestrul IV al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent.

Sunt date obiective care dau argumente solide pentru a continua o serie de masuri prin care Guvernul protejeaza angajatii de criza economica:

-„Vom merge mai departe, pana la 30 iunie 2021, cu plata somajului tehnic pentru angajatii din domeniile in care se mentin restrictiile impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19. in bugetul pentru acest an avem aproximativ 800 de milioane de lei. 

- In plus, pentru a pastra locurile de munca ale angajatilor care se intorc din somaj tehnic, tot pana la 30 iunie 2021, statul va deconta 41,5% din salariu, pe o perioada de trei luni. Anul trecut au beneficiat de aceasta masura peste 690.000 de angajati. si anul acesta avem bani prevazuti in buget.

-Mentinem in 2021 masura timpului de munca flexibil – Programul Kurzarbeit, inceput in cursul anului trecut. Estimam, in acest an, ca pentru aplicarea acestei masuri este necesara suma de 350 de milioane de lei,” se specifica in postare.

Sunt doar trei dintre masurile prin care Guvernul isi propune ca sa mentina in activitate angajatii, conditie de baza, alaturi de pastrarea capacitatii de productie, pentru relansarea economiei.



Sursa: FACEBOOK
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul mentine somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016