Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul Romaniei va mentine plata pentru somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021, drept masuri de sprijin pentru angajati, dar si pentru a sustine economia, conform unei postari pe pagina oficiala de Facebook.
Desi 2020 a fost un an dificil, cu multe incercari pentru economie, am reusit sa venim la timp cu decizii care au facut posibila cresterea castigului salarial mediu net in luna ianuarie 2021 cu 6,5% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent.”
Si in privinta ratei de ocupare evolutia este buna. Romania inregistreaza o usoara crestere a numarului locurilor de munca in trimestrul IV al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent.
Sunt date obiective care dau argumente solide pentru a continua o serie de masuri prin care Guvernul protejeaza angajatii de criza economica:
-„Vom merge mai departe, pana la 30 iunie 2021, cu plata somajului tehnic pentru angajatii din domeniile in care se mentin restrictiile impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19. in bugetul pentru acest an avem aproximativ 800 de milioane de lei.
- In plus, pentru a pastra locurile de munca ale angajatilor care se intorc din somaj tehnic, tot pana la 30 iunie 2021, statul va deconta 41,5% din salariu, pe o perioada de trei luni. Anul trecut au beneficiat de aceasta masura peste 690.000 de angajati. si anul acesta avem bani prevazuti in buget.
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
-Mentinem in 2021 masura timpului de munca flexibil – Programul Kurzarbeit, inceput in cursul anului trecut. Estimam, in acest an, ca pentru aplicarea acestei masuri este necesara suma de 350 de milioane de lei,” se specifica in postare.
Sunt doar trei dintre masurile prin care Guvernul isi propune ca sa mentina in activitate angajatii, conditie de baza, alaturi de pastrarea capacitatii de productie, pentru relansarea economiei.
Sursa: FACEBOOK
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Parintii pot beneficia de un stimulent de reinsertie de 1.500 lei daca se intorc la munca pana la implinirea varstei de 6 luni a copiluluiCRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!Ministrul Muncii: "SOMAJUL TEHNIC" in institutiile publice - o decizie care permite angajatilor sa ramana acasaMinisterul Muncii: Aproape 1 milion de contracte de munca, suspendate din cauza crizeiManual de politici contabile, actualizat conform cerintelor legislative generate de pandemia 2020. Protejeaza-te impotriva amenzilor ANAF!Ultimele articole
Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2022Au aparut pe aici.gov.ro formularele necesare PFA-urilor pentru obtinerea indemnizatiei de intrerupere a activitatiiSOMAJUL TEHNIC se aplica si firmelor care au activitatea redusa. Precizari oficiale AJOFMAu fost publicate documentele necesare PFA-urilor si profesionistilor pentru acordarea indemnizatiei de Somaj TehnicCum poate fi obtinut SOMAJUL TEHNIC de angajatii cu mai multe CIMArticole similare
Guvernul a adoptat un nou OUG prin care a reglementat posibilitatea reducerii timpului de munca si acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieriArticole similare
Decontare 41,5% din salariu. Angajatorii care nu au avut posibilitatea depunerii actelor aferente in platforma aici.gov.ro o pot face si in perioada urmatoareDecontarea procentului de 41,5% din salariul de baza, in cazul in care debitorul datoreaza mai multe obligatii fiscale statuluiDECONTAREA A 41,5 % din salariu si respingerea cererii. Se poate depune contestatie in acest caz?DECONTAREA A 41,5% din salariu de baza. Perioada de aplicareDECONTAREA A 41,5% din salariul brut. Ordinul nr. 491/2020 modifica anumite documenteArticole similare
D112 pentru taxe salariale: ANAF a actualizat PDF-ul inteligent, conform Ordinului 165/2023Plafonul de 33%, conform OG 16/2022. Indemnizatia de delegare si de mobilitate intra in plafon?Zile libere pentru parinti. Modalitati de decontare a indemnizatiei (ANOFM)A fost aprobata procedura de acordare a 50% din salariu, dar nu mai mult de 2500 lei. Documente necesare (Ordinul 2/2021)Noutati legislatie Fiscala 30 iunie - 04 iulie 2008 - Monitorul OficialUltimele articole
Noutate! Salariul minim ar putea ajunge la 4.050 lei de la 1 ianuarie 20253 masuri fiscale importante, in vigoare de la 1 iulie 2024Decontare gradinita/cresa 2024 [tratament fiscal]. Ce trebuie sa stie angajatoriiModificari privind impozitul pe venit si contributiile sociale ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024Beneficii neimpozabile. Care este cota maxima pentru deducerea cadourilor din fondul de salarii al angajatilor?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"