Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru: 2,7 miliarde de lei au fost mobilizati pentru somaj tehnic de la inceputul starii de criza

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: masuri active, somaj tehnic 2020

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a informat recent, pe pagina oficiala de Facebook, ca platile pentru somajul tehnic au fost facute in cel mai rapid mod posibil si ca 2,7 miliarde de lei au fost mobilizati pentru sprijinirea companiilor afectate de pandemia Covid-19.

“Dupa analize si consultari periodice cu sindicate, cu patronate, cu mediul de business, cu societatea civila am finalizat la sfarsitul saptamanii trecute si au fost aprobate de catre Guvern primele masuri pentru stimularea reluarii activitatii pe piata muncii.

Ne-am descurcat, in conditiile exceptionale, sa facem plati in cel mai rapid mod posibil pentru somajul tehnic din toate domeniile afectate. 2,7 miliarde de lei au fost mobilizati pentru somaj tehnic de la inceputul starii de criza. Romania a reusit, de la reglementare la expedierea banilor, sa gestioneze rapid un mecanism creat de la zero. Cine a trecut printr-o experienta de acest tip, luand de la zero ideea si ducand-o pana la capat cu bine, poate intelege de ce spun ca #munca a dat rezultate”, a precizat Alexandru.

Mai mult decat atat, ministrul a explicat ca somajul tehnic se va plati in continuare, insa doar pentru domeniile in care se mentin masurile de restrictie: “Acum vom plati doar pentru cateva domenii in care se mentin masuri de restrictie si ne mobilizam pentru o noua provocare: primele plati din pachetul de masuri active pentru sustinerea revenirii in activitate. Ministerul Muncii este primul minister din Cabinet care propune, obtine reglementarea si declanseaza procesul de efectuare a platilor.”

Violeta Alexandru doreste ca sprijinul sa fie acordat si pe viitor celor afectati, prin implementarea altor masuri menite sa sustina persoanele afectate.
“Ne dorim ca si acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie, asumandu-ne ca vor urma si alte masuri pentru categorii de persoane afectate din punct de vedere al veniturilor, in urma reducerii activitatii. Romania revine la munca! Este cea mai mare multumire pentru mine.”

De asemenea, ministrul a publicat pe platforma Facebook primele masuri active luate de Guvern de la 1 iunie pentru a sustine piata muncii:

Sursa: Facebook
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru: 2,7 miliarde de lei au fost mobilizati pentru somaj tehnic de la inceputul starii de criza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016