Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Somaj tehnic 2020: Peste 1 milion de contracte de munca, suspendate din cauza crizei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Apr. 2020
Tags: somaj tehnic, contracte de munca suspendate, mmps, cim

Peste 1 milion de romani au contractele de munca suspendate (sunt in somaj tehnic) la ora actuala, urmare a crizei generate de masurile luate impotriva raspandirii infectiei cu COVID-19, anunta MMPS. Informatia este sustinuta si de premierul Ludovic Orban.

“Deocamdata, la ora actuala, in Romania exista un milion de contracte de munca suspendate, aproximativ 300.000 de contacte care sunt incetate. Pe langa aceasta, in Romania au venit din tari din UE sau din afara ei peste 250.000 de romani. Absorbtia acestei forte de munca, integrarea romanilor si gasirea de locuri de munca pentru acesti romani care tocmai ce au contractele suspendate din cauza incetarii totale sau partiale a activitatii diferitelor companii din cauza epidemiei, absorbtia acestei forte de munca este aproape imposibila. Sigur ca, dupa ce trecem de varful epidemiei si exista tendinta revenirii la normalitate, activitatile economice se vor relua si va exista posiblitatea de a oferi locuri de munca persoanelor care sunt astazi afectate", a declarat, joi – 9 aprilie, Ludovic Orban.

De asemenea, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) prezinta periodic datele cu privire la situatia contractelor de munca suspendate (somaj tehnic)/incetate, inregistrate la Inspectia Muncii. Astfel, in data de 9 aprilie 2020 se inregistrau 1.030.973 de contracte de munca suspendate, in timp ce unui numar de peste 205.000 de angajati le-au incetat contractele individuale de munca.

Asadar, concret, luni - 9 aprilie, erau:
  • 1.030.973 de contracte individuale de munca suspendate (somaj tehnic), din care cele mai multe contracte suspendate se inregistreaza in:
•         Industria prelucatoare - 321.014;
•         Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor - 195.438;
•         Hoteluri si restaurante - 119.983 .
  • 205.318 de contracte individuale de munca incetate, din care:
•         39.532 in comert cu ridicata si amanutul; repararea autovehiculelor si motocicletelor;
•         35.342 in industria prelucratoare;
•         26.967 in constructii.
 
Reamintim ca Guvernul Romaniei a decis sa sprijine salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente.  Despre acest subiect puteti citi mai multe AICI >> 

Astfel, angajatorii care au salariati cu contracte individuale de munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care angajatorul are sediul social.
 
Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea.
 
MMPS reaminteste ca intreaga comunicare intre solicitanti si institutiile vizate, respectiv solicitarile si depunerea documentelor, se face prin posta electronica.
 
Citeste si:
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Somaj tehnic 2020: Peste 1 milion de contracte de munca, suspendate din cauza crizei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016