Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Florin Citu: Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai multi bani catre somaj tehnic, sanatate, investitii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: crestere economica, finante

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a informat recent, pe pagina oficiala de Facebook, ca economia Romaniei a raspuns perfect masurilor implementate de guvern si ca au fost alocati mai multi bani catre somaj tehnic, sanatate, investitii, plata concediilor medicale si rambursare TVA anticipat.

„Nu trebuie sa ne oprim aici. Urmeaza luni dificile pentru economia Romaniei si pentru romani. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai multi bani catre sanatate, somaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investitii. Iar deficitul trebuie finantat. 
Doar PSD creste taxe si nu plateste facturi pentru a diminua deficitul.

In acelasi timp criza din sanatate nu s-a terminat.

Totusi, Romanii trebuie sa stie ca acest guvern va lua, ca si pana acum, cele mai bune masuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunastarii tuturor romanilor. Cifrele pentru primul trimestru arata fara niciun dubiu ca am luat TOATE masurile potrivite in acel moment”, a precizat Citu.

De asemenea, ministrul  a mentionat faptul ca va administra in continuare finantele cu responsabilitate si ca va directiona banii catre sectoarele unde au cel mai mare randament.
 
„Voi continua sa administrez finantele Romaniei cu responsabilitate si precautie. Banii romanilor trebuie directionati in acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. In acelasi timp in fiecare luna fac o analiza de impact pe termen mediu si lunga a relatiei cheltuieli bugetare/ incasari.Dar, pericolul cel mai mare pentru economia Romaniei si pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile si cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania in HAOS economic. Acest lucru trebuie sa se opreasca!”

Mai mult decat atat, Citu a anuntat ca economia Romaniei a inregistrat o crestere economica in termini reali de 0,3%, lucru care se traduce intr-o rata de crestere anuala de 2.7%.
 
„Sectorul privat in special, economia in general, a raspuns perfect masurilor implementate de guvern inca din februarie pentru a reduce efectele pandemiei. Romania a reusit, impotriva tuturor criticilor si estimarilor apocaliptice, o crestere ecoomica in termeni REALI de 0.3% fata de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce intr-o rata de crestere anuala de 2.7%”.  Media estimarilor analistilor pentru cresterea economica era de -0.9%. Asta estimau economistii/analistii. Am spus de nenumarate ori ca este mult prea pesimist si ca pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia Romaniei s-ar putea sa fie singura cu crestere  economica din UE in primul trimestru ” a exlicat Citu.

Ministrul considera ca toti analistii economici trebuie sa isi revizuiasca estimarile pentru primul trimestru pe baza datelor reale.
„Este foarte important aceste detaliu cu estimarile pentru ca acum TOTI analistii/economistii isi vor reviziui estimarile pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contractie de -0.9% in primult trimestru care s-a dovedit GRESITA. Modelele agentiilor de rating, analistilor etc au gresit in medie cu 1.2% si acest lucru trebuie corectat. Ma astept sa vedem estimarile revizuite in perioada urmatoare”, a mai spus ministrul.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Florin Citu: Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai multi bani catre somaj tehnic, sanatate, investitii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016