Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul majoreaza alocatia pentru copii incepand cu ianuarie 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: alocatii pentru copii, majorarea alocatiei pentru copii, majorare etapizata

Guvernul a stabilit majorarea alocatiei de stat pentru copii din ianuarie 2022 si indexarea anuala a acesteia cu rata medie a inflatiei, incepand din anul 2023.

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Muncii, Guvernul si-a asumat sa sustina cresterea etapizata a alocatiilor, cu 20%, iar in sedinta a decis noi cuantumuri din ianuarie 2022 :

- 486  lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap (de la 427 lei in prezent);

- 243 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii peste 18 ani care urmeaza cursurile liceale sau profesionale (de la 214 lei in prezent);

- 486 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap (de la 427 de lei in prezent).

Institutia aminteste ca la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 123/2020, alocatia era 156 lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si 311 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si copii cu handicap.

Ulterior, prin majorarea de la 1 august 2020 , alocatiile au crescut la 185 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani si 369 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani si copiii cu handicap.

Iar de la 1 ianuarie 2021, Guvernul a majorat din nou alocatiile, la 214 lei, pentru copiii intre 2 si 18 ani si 427 de lei pentru copiii pana in 2 ani si copiii cu handicap.
 
”Dincolo de declaratiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine. Acestea sunt cifrele. Regret ca in Parlament s-a ratat sustinerea ferma a unor angajamente din programul de guvernare si agenda guvernamentala. stiu ca se discuta despre responsabilitate politica si despre responsabilitate institutionala si trebuie ca romanii sa inteleaga un lucru: guvernul isi respecta angajamentele, iar cresterile succesive ale alocatiilor o dovedesc. insa venim dupa o criza economica si de sanatate majora, pe care nu am depasit-o inca complet. Am obtinut cu efortul tuturor romanilor o crestere economica buna, pe doua trimestre la rand. Avem angajat un program de investitii ca sa consolidam aceasta crestere. Este nevoie de responsabilitate sa facem toate aceste lucruri. si este nevoie ca politicienii sa inteleaga asta si sa lase o parte demagogia si promisiunile nefondate, pentru ca nu duc nicaieri”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.
 
Proiectul de ordonanta de urgenta mai prevede ca, incepand din anul 2023, cuantumul alocatiei de stat pentru copii se indexeaza anual, din oficiu, cu rata medie a inflatiei. Rata medie anuala a inflatiei este indicatorul definitiv cunoscut in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul National de Statistica.


Sursa: MMPS
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul majoreaza alocatia pentru copii incepand cu ianuarie 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016