Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, sustine ca una dintre solutiile pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturile, in contextul in care Romania se confrunta cu deficite bugetare atat de mari.
"Avem si o opinie serioasa, solida, profesionista, a Consiliului Fiscal, deci noi ne putem aseza la masa sa discutam pornind de la un material serios. Dar daca singura intrebare care se pune este daca sunt sau nu bani pentru 40% (cresterea punctului de pensie, n.r.) chiar nu vreau sa mai comentez, ca am vazut ca sunt comentat suficient. Eu unul nu ma pot aseza la o asemenea masa si nici nu pot sa raspund si imi cer scuze", a precizat guvernatorul.
Acesta a subliniat ca logica politica este sa dai, asa ca i se pare de inteles ca actualul Guvern sa sustina ca va respecta legislatia in vigoare, adoptata/propusa de fostul Guvern.
"Una e sa te asezi la masa si alta e sa gasesti o solutie. Logica politica este alta, am fost si eu in politica si stiu, logica in politica este sa dai. Vrei, nu vrei, asta este. Am fost si eu in fata multimii. Daca nu dai e rau, daca iei e catastrofa. Deci sunt vaccinat si la intrebarile dumneavoastra, si la tipul acesta de negociere. Inteleg. Daca ma duc la masa nu incep sa bat cu pumnul in masa, inteleg logica politica. Dansii, clasa politica, stau in fata electoratului si trebuie sa promita ceva. De-asta va spun ca nu stiu cum iesim din situatia asta", a mai spus seful bancii centrale.
Acesta este de parere ca cel mai in masura sa raspunda intrebarilor privind majorarea pensiilor si a alocatiilor sunt ministrul de Finante si prim-ministrul tarii: "Ministrul Finantelor si premierul au spus foarte clar ca au inclus cresterea in bugetul cu un deficit de 3,6%. Deci mai mult cred ca trebuie sa discutati cu dansii.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Cat priveste deficitele bugetare, guvernatorul BNR spune ca acesta este rezultatul faptului ca nu au fost facute corectiile fiscal-bugetare la timp, precizand ca vor fi facute in viitor.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Romania a transmis Comisiei Europene Programul de ConvergentaING: Limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB nu este oportunaArticole similare
Majorarea pensiilor: Ministrul Muncii anunta ca incepand din septembrie vor fi platite noile valori ale pensiilorNoi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militareModificari aduse de OUG 135/2020 cu privire la pensiile publice din Romania. Drepturile se aplica de la 1 septembrie 2020Cu cat se majoreaza pensiile in toamna? Florin Citu a facut o noua propunereStrategia fiscala, o furtuna intr-un pahar cu apaArticole similare
Dan Voiculescu critica declaratiile GUVERNATORului BNR referitoare la responsabilitatea romanilor privind datoria externaPonta vrea Codul fiscal aprobat pana saptamana viitoarePersonalizare la nivel economic. Declaratiile lui Isarescu referitoare la digitalizarea industrieiIntrarea in Uniunea Bancara. Argumente pro si contraIsarescu: Generatiile urmatoare vor judeca mai bine ce a facut corect si ce nu BNRUltimele articole
Ministrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018Isarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaIsarescu, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaBNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%Isarescu: Suntem pentru cresterea consumului, pentru cresterea salariilor; atentie la dozaj!Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 06 - 10 iulie 2009 Monitorul OficialNecesita facturare dobanda penalizatoare prevazuta de Legea 72/2013? Raspuns ANAFCompaniile si cetatenii romani au depozite in lei din ce in ce mai mariCare este parerea BNR despre prognoza de crestere economica pentru 2011?Factura intocmita intr-o valuta si incasata in alta valuta | Curs valutar de schimbUltimele articole
Venituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaImpozit chirii 2024. Noutati si studii de caz utileAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"