Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Feb. 2020
Tags: deficite bugetare, majorare pensii, guvernator, bnr

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, sustine ca una dintre solutiile pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturile, in contextul in care Romania se confrunta cu deficite bugetare atat de mari.

Guvernatorul Isarescu a sustinut o conferinta de presa in care principalele intrebari venite din partea jurnalistilor au vizat cresterea punctului de pensie cu 40%, dar si dublarea alocatiilor. Acesta a precizat ca, in acest caz, exista si opinia Consiliului Fiscal – o opinie, serioasa, solida, profesionista.

"Avem si o opinie serioasa, solida, profesionista, a Consiliului Fiscal, deci noi ne putem aseza la masa sa discutam pornind de la un material serios. Dar daca singura intrebare care se pune este daca sunt sau nu bani pentru 40% (cresterea punctului de pensie, n.r.) chiar nu vreau sa mai comentez, ca am vazut ca sunt comentat suficient. Eu unul nu ma pot aseza la o asemenea masa si nici nu pot sa raspund si imi cer scuze", a precizat guvernatorul.

Acesta a subliniat ca logica politica este sa dai, asa ca i se pare de inteles ca actualul Guvern sa sustina ca va respecta legislatia in vigoare, adoptata/propusa de fostul Guvern. 

"Una e sa te asezi la masa si alta e sa gasesti o solutie. Logica politica este alta, am fost si eu in politica si stiu, logica in politica este sa dai. Vrei, nu vrei, asta este. Am fost si eu in fata multimii. Daca nu dai e rau, daca iei e catastrofa. Deci sunt vaccinat si la intrebarile dumneavoastra, si la tipul acesta de negociere. Inteleg. Daca ma duc la masa nu incep sa bat cu pumnul in masa, inteleg logica politica. Dansii, clasa politica, stau in fata electoratului si trebuie sa promita ceva. De-asta va spun ca nu stiu cum iesim din situatia asta", a mai spus seful bancii centrale.

Acesta este de parere ca cel mai in masura sa raspunda intrebarilor privind majorarea pensiilor si a alocatiilor sunt ministrul de Finante si prim-ministrul tarii: "Ministrul Finantelor si premierul au spus foarte clar ca au inclus cresterea in bugetul cu un deficit de 3,6%. Deci mai mult cred ca trebuie sa discutati cu dansii.
 
Mugur Isarescu a precizat ca vom vedea care sunt recomandarile Comisiei Europene zilele urmatoare, cand va aparea raportul de tara, subliniind ca partea fiscal-bugetara este o decizie 100% politica.

Cat priveste deficitele bugetare, guvernatorul BNR spune ca acesta este rezultatul faptului ca nu au fost facute corectiile fiscal-bugetare la timp, precizand ca vor fi facute in viitor. 
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016