Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Majorarile salariale trebuie tinute sub control. Ce a declarat guvernatorul BNR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 06 Apr. 2017 Exclusiv
Tags: cresteri salarii, majorari, mugur isarescu, forta de munca

In ce priveste cresterile salariale, in contextul noii miscari a fortei de munca, se impune o maniera rezonabila privind majorarea castigurilor minime. Mai multe declaratii cu privire la cresterile salariului minim au fost facute recent de Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), intr-o conferinta de presa.

"Noi le monitorizam (cresterile salariale n.r.). In urma cu mai multe trimestre am spus ca avand in vedere migratia fortei de munca, am prezentat aici in fata dumneavoastra daca nu ma insel si la ultimul raport privind inflatia si un indicator, l-am numit indicatorul privind tensionarea pietei fortei de munca, lucrurile devin aici evidente. Se manifesta lipsa de forta de munca in mai multe sectoare. in consecinta ceea ce am spus noi si repetam si acum este ca majorarile salariale sunt inevitabile si aceasta miscare a fortei de munca le accentueaza. Ceea ce trebuie sa facem noi insa este sa fim intelepti, sa le tinem sub control intr-o maniera rezonabila, corelat cu mai multi indicatori... productivitatea este numai unul, l-am mentionat pe acesta, tin de ceea ce se numeste echilibru macroeconomic si macrostabilitate financiara. Sunt bunuri de foarte mare pret. Romania le-a obtinut cu mari sacrificii si ar fi o eroare sa le slabim toate aceste echilibre macro", a declarat Mugur Isarescu, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, acesta considera ca se discuta despre un mix echilibrat de politici, considerand si ca politica monetara nu poata sa echilibreze sau sa contrabalanseze scaderi in alte domenii.

"Nu avem evolutii slabe in ceea ce priveste economia si productivitatea. Dimpotriva. Evolutiile sunt pozitive. Nu avem o situatie as spune inca macroeconomica cu riscuri inevitabile. Riscurile exista, sunt in crestere, dar pot sa fie evitate. Ce ne trebuie in prezent este sa tinem buna masura, ca sa spunem asa, a lucrurilor. si acesta inseamna o buna colaborare si cu Guvernul, suntem disponibili la asemenea lucruri, si cu Parlamentul. Am scapat de unele riscuri majore. Anul trecut riscurile majore erau in domeniul legislatiei bancare. Ele sunt semnificativ diminuate si veti observa ca aceste iesiri din anumite capcane, in special in domeniul legislatiei financiar bancare vor fi mentionate si de catre agentiile de rating asa cum ele observa riscurile pe care le-am mentionat si noi aici, in special in ceea ce priveste nu cresterea, ci dimensiunea cresterilor salariale, pasul cresterilor, dozajul cresterilor salariale si echilibrele fiscale. Noi ne vom face datoria. Atat pot sa va spun", a explicat Isarescu, citat de aceeasi sursa.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Majorarile salariale trebuie tinute sub control. Ce a declarat guvernatorul BNR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016