Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Majorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de Executiv

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 10 Iun. 2024
Majorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de Executiv
Tags: majorare salariu minim

Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe ?ara garantat in plata, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, incepand cu data de 1 iulie 2024, fata de 3.300 lei cat este in prezent.

Majorare salariu la 3.700 lei

 

Masura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocuparii in sectoarele in care exista cerere de forta de munca si reducerea muncii la negru si la nivel economic, prin cresterea consumului, cu influenta si asupra importului bunurilor de consum si sporirea puterii de cumparare a salaria?ilor.

 

„Demersul este menit sa aduca un trai mai bun angajatilor din Romania si sa reduca saracia in munca. Majorarea salariului minim brut pe tara garantat in plata presupune o apropiere a remuneratiei de nivelul cerut de Directiva UE 2022/2041 privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana. In plus, din experienta anilor trecuti, cresterea salariului minim a adus si o crestere pe verticala a majoritatii salariilor, nu doar pentru cele minime”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.

 

Tariful orar va fi de 22,024 lei/ora pentru un program normal de lucru in medie de 168 ore/luna.


Valoare neta majorata a salariului minim brut pe tara este de 2.363 lei, pentru o deducere de 300 lei, majorarea pe net fiind de 284 lei.

 

In Romania beneficiaza in prezent de salariul minim brut garantat in plata aproximativ 760.000 de salariati, respectiv in jur de 14% din numarul total de salariati activi. De majorarea salariului de baza minim la 3.700 de lei vor beneficia 1.871.266 de salariati.

 

Aceasta nu se aplica salariatilor din agricultura si industria alimentara, pentru aceste categorii aplicandu-se prevederile legale in vigoare.




Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Majorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de Executiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016