Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoada

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 13 Dec. 2018
Tags: taxe si impozite, colectarea taxelor, bnr

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, este de parere ca romanii trebuie sa inteleaga ca nu pot cere statului bani de scoli si de spitale, daca ei nu isi platesc la timp taxele si impozitele. De altfel, acesta a declarat, miercuri, la evenimentul de lansare a platformei de educatie financiara TAXEDU, ca si autoritatile ar trebui sa colaboreze pentru educarea cetatenilor.

"Nu cred ca este cazul sa dezbatem cat de importanta este educatia financiara. Putem spune ca este un subiect de mare actualitate in Europa, in lume si in Romania. (...) Fara un efort coordonat intre institutii, intre autoritati, nu putem atinge obiectivul de a avea o populatie care sa inteleaga problemele economice, financiare, bancare. De exemplu: ce inseamna inflatia, cum se masoara sau care sunt avantajele unei colectari eficiente a impozitelor", a precizat guvernatorul BNR.

Totodata, Isarescu a vorbit despre proiectul TAXEDU care are ca scop informarea tinerilor si comunicarea la un nivel accesibil si prietenos cu privire la rolul impozitelor in viata de zi cu zi.
 
"In multe domenii, mentalitatile nu tin pasul cu vremurile. Observam ca, pentru multi, plata impozitelor este o corvoada, poate ca urmare a unor experiente din trecut. Sistemele insa se modernizeaza, platim impozite online, lucrurile se simplifica. Mai este insa ceva de facut la nivelul autoritatilor si anume constientizarea ca plata impozitelor este unul dintre actele cetatenesti care ne da dreptul sa cerem statului roman modern european sa-si indeplineasca menirile. Prin lume circula o vorba: nu-mi place sa platesc impozite, dar imi place sa dorm linistit acasa. E un pas foarte mare inainte. Ne place sa avem educatie, in mare parte gratuita, ne place sa avem siguranta cand mergem pe strazi sau cand calatorim, ne place sa avem servicii de sanatate, sa avem infrastructuri care sa ne ajute sa ne deplasam. Toate acestea se fac din impozite. Statul se ocupa de infrastructuri, cele umane - sanatate, educatie - si cele fizice - transporturi, comunicatii", a spus Mugur Isarescu.
 
Acestea a precizat ca de colectarea la timp a taxelor si impozitelor depinde existenta sau inexistenta unor scoli moderne, a spitalelor etc.: "Intelegerea acestei relatii este un pas inainte si, mai mult decat atat, trebuie sa intelegem ca fara o buna colectare a taxelor si impozitelor nu putem vorbi de o realizare la timp a scolilor si a spitalelor civilizate, a autostrazilor, asa cum toti ne dorim".

Acesta a anuntat ca BNR va avea un soft prin care sa explice tinerilor cum se formeaza dobanda, cursul valutar, cum actioneaza banca centrala in domeniul politicii monetare si cum circula banii.
 
"Lumea este in continua schimbare si trebuie sa tinem pasul cu schimbarile, promovarile demografice, migratia, deficitul de forta de munca ne obliga sa gasim modalitati de a face tot mai mult cu resurse umane care trebuie sa fie categoric educate. Educatia poate fi un raspuns la aceste schimbari si provocari. Educatia de calitate. Trebuie sa ne gandim cum sa educam mai bine si cum sa nu pierdem acest capital extrem de pretios", a precizat el.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoada":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016