Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Precizari de la ANAF: Acordarea bonificatiilor pentru persoanele care isi achita obligatiile fiscale pana pe 15 decembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Dec. 2018
Tags: bonificatie, obligatii fiscale, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a remis, luni, un comunicat de presa in care explica modalitatile in care vor fi acordate bonificatiile persoanelor fizice care isi achita datoriile fiscale pana pe data de 15 decembrie, inclusiv, desi data de 15 pica anul acesta intr-o zi de sambata.

Asadar, acestia noteaza ca, bonificatia pentru contribuabilii persoane fizice, care achita pana la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, obligatiile fiscale stabilite prin Declaratia Unica sau decizia de impunere anuala, dupa caz, se acorda astfel: 

“1. Contribuabilii, persoane fizice, care au depus Declaratia unica si care si-au acordat prin aceasta bonificatia, prin mentionarea la rd. 2, rd. 5 si rd. 8 ale lit. C. „Sumarul obligatiilor fiscale datorate”, a sumei aferente acesteia, beneficiaza de bonificatie, reprezentand 5% din suma datorata, daca achita cel putin 95% din suma datorata, pana la 15 decembrie 2018, inclusiv. Aceasta bonificatie se acorda prin efectul legii, fara a mai fi necesara comunicarea unui act administrativ fiscal din partea organului fiscal central.

2. Contribuabilii, persoane fizice, pentru care au fost comunicate decizii de impunere anuala aferente impozitului pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017, precum si aferente contributiei individuale de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016 – 2017, si care achita pana la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, cel putin 90% din sumele stabilite prin acestea, beneficiaza de o bonificatie, reprezentand 10% din suma stabilita prin aceste decizii de impunere anuala”.

De asemenea, in ceea ce priveste acordarea bonificatiei, organul fiscal central va instiinta contribuabilii, persoane fizice, dupa expirarea termenului de plata pentru acordarea acesteia, respectiv 15 decembrie 2018, inclusiv. 

“Efectuarea stingerii in evidenta fiscala se aplica de organele fiscale pana la data de 31.07.2019. Dupa scaderea din evidenta fiscala, organul fiscal instiinteaza persoana fizica cu privire la acordarea bonificatiei pana la data de 31.08.2019”, mai anunta ANAF. 
Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, stabilite prin decizii de impunere anuala, este aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2906/2018, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1005, din 27 noiembrie 2018. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Precizari de la ANAF: Acordarea bonificatiilor pentru persoanele care isi achita obligatiile fiscale pana pe 15 decembrie":
Rating:

Nota: 4.44 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016