Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este simplu sa platiti impozitele in online la ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 19 Dec. 2016 Exclusiv
Tags: ghiseul, plata online, anaf, acordul cadru, garanti bank, ordin de plata

Daca nu stiati deja, incepand cu 14 decembrie a.c. va puteti plati impozitele si alte taxe prin www.ghiseul.ro. Pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti sunt foarte simpli si puteti plati, de exemplu, impozitul pe cladire doar cu CNP-ul si un numar de card. De asemenea, dupa inregistrarea care dureaza cateva secunde, puteti afla ce obligatii de plata mai aveti la ANAF, obligatii de care poate nu stiati in cazul in care nu ati primit nicio notificare in scris. Dupa ce faceti plata, veti primi pe adresa dumneavoastra de mail confirmarea platii.

In comunicatul transmis recent, se precizeaza ca ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati (www.ghiseul.ro), si a incheiat cu trei banci un Acord cadru valabil 32 de luni.

Pentru maximizarea eficientei economice a achizitiei si pastrarea posibilitatii adaptarii comisioanelor la volumul platilor, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform caruia, periodic, este aleasa oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabil.

In prezent, exista si posibilitatea achitarii obligatiilor fiscale in numerar sau prin card bancar la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plata, internet banking etc) sau prin mandat postal. Ultimele doua zile au fost dedicate asigurarii functionarii optime si compatibilizarii sistemelor informatice ale AADR si MFP - ANAF.

Persoanele fizice au posibilitatea sa utilizeze gratuit Spatiul Privat Virtual – un serviciu electronic disponibil la adresa https://pfinternet.anaf.ro, prin intermediul caruia pot verifica online situatia fiscala personala (obligatii fiscale, decizii de impunere, situatia declararii contribuÅ£iilor de asigurari sociale de catre angajator), pot obtine adeverinte de venit si certificate de atestare fiscala, sau pot depune Declaratiile D200, D230, D220 in format electronic.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este simplu sa platiti impozitele in online la ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016