Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

4 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succes

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Apr. 2023
4 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succes
Tags: studiu, credit, credit pfa

O situatie economica instabila si un mediu de afaceri dinamic pot sa reprezinte factori de stres pentru proprietarii afacerilor mici, intrucat genereaza dificultati in desfasurarea activitatii.

Conform unui studiu realizat de U.S Small Business Administration, 51% dintre afacerile mici esueaza in primii 5 ani de activitate din cauza provocarilor carora antreprenorii nu le pot face fata. 
 
Pentru a sustine pe termen lung un business de succes, ca antreprenor, este important sa te documentezi si sa implementezi din timp strategii care sa contribuie la dezvoltarea afacerii tale.
 
Descopera in cele ce urmeaza cele mai comune 4 provocari in dezvoltarea unui business mic si cum sa le faci fata.

1. Obtinerea unei surse de finantare

Afacerile aflate la inceput de drum sunt vulnerabile in fata dinamicii mediului de afaceri, intrucat ele se afla in competitie cu businessuri care au deja o notorietate in randul clientilor. De aceea, in cazul in care situatia economica o impune, printr-o crestere a inflatiei, de exemplu, clientii tind sa se orienteze spre branduri deja cunoscute. Acest lucru poate pune in dificultate orice business aflat la inceput de drum si poate crea nevoia obtinerii unei surse de finantare externe care sa mentina afacerea pe linia de plutire.
 
Din pacate, pe langa faptul ca este considerata vulnerabila, o afacere la inceput de drum nu are nici un istoric de credit care sa demonstreze capacitatea de a rambursa imprumuturile. Totodata, conditiile de imprumut si documentatia necesara pot sa creeze si ele anumite dificultati in obtinerea unui imprumut pentru o afacere mica.

Ce poti face? Alege o forma de finantare special destinata afacerilor mici
 
Pentru a face fata provocarii obtinerii unui imprumut, ca detinator al unui business la inceput de drum, poti sa alegi o forma de finantare special destinata afacerilor mici, precum creditele de la institutii financiare nebancare (IFN-uri) destinate PFA-urilor sau IMM-urilor. 
 
Iata cateva dintre avantajele pe care le poti obtine atunci cand alegi un credit IFN pentru PFA, daca ai cel putin 12 luni de activitate :
  • pentru un imprumut de 60.000 de lei, te bucuri de un proces 100% online;
  • daca ai nevoie de mai multi bani, poti accesa pana la 235.000 de lei, pe o perioada de 36 de luni, cu ajutorul unui consultant financiar;
  • dobanda variabila in functie de valoarea ROBOR la 6 luni;
  • amanarea unei ratei cu 30 de zile, o singura data pe perioada contractului, daca ai un comportament bun de plata la creditele in derulare.
 
2. Atragerea fortei de munca de calitate
 
Atragerea fortei de munca de calitate, care sa contribuie la dezvoltarea companiei, reprezinta o provocare pentru orice afacere de dimensiuni mici. Firmele mici, aflate la inceput de drum, pot fi mai putin cunoscute pe piata muncii, ceea ce poate face ca angajatii talentati sa nu fie foarte interesati sa aplice pentru pozitiile disponibile. Totodata, firmele mici pot oferi oportunitati limitate de crestere si dezvoltare profesionala, insa acest aspect se schimba odata cu dezvoltarea companiei. 

Iata cum poti atrage forta de munca de calitate
 
Pentru a depasi aceste obstacole si pentru a atrage forta de munca de calitate, poti sa oferi beneficii care sa te diferentieze de ceilalti competitori aflati pe piata muncii. Iata cum poti face asta:
  • nu oferi doar program de lucru flexibil, ci si un mod de lucru flexibil – pune la dispozitia angajatilor tai spatii de co-working;
  • ofera facilitati care asigura un confort la locul de munca (spatii de relaxare, bucatarie, spatii dedicate interactiunii);
  • asigura programe de perfectionare profesionala si personala;
  • implementeaza o cultura organizationala sanatoasa si o politica de comunicare transparenta.
 
3. Cresterea notorietatii 

Cresterea notorietatii unui business mic este importanta pentru a-ti dezvolta afacerea si pentru a te te pozitiona pe primele locuri in domeniul tau de activitate. Sustinuta pe termen lung, aceasta te poate ajuta sa iti desfasori activitatea fara intreruperi.

Ce poti face? Fa-ti afacerea cunoscuta
 
 Iata cateva solutii care te pot ajuta sa-ti faci businessul cunoscut:
  • utilizeaza instrumente de marketing online, cum ar fi promovarea platita, marketingul de continut si crearea unei prezente pe retelele de socializare;
  • participa la evenimente si conferinte relevante pentru industria ta, astfel incat sa iti faci conexiuni cu alte companii si clienti potentiali;
  • colaboreaza cu influenceri si ambasadori de brand – in acest mod, vei putea ajunge la o audienta mai mare si sa construiesti mai multa credibilitate pentru afacerea ta.
 
4. Mentinerea fluxului de numerar in echilibru 

Pentru o afacere mica, mentinerea echilibrului intre venituri si cheltuieli reprezinta o provocare, deoarece veniturile pot sa nu fie constante. Cu toate acestea, exista unele cheltuieli care trebuie oricum suportate (plata chiriei, a utilitatilor, costurile pentru realizarea produselor finite etc.).
 
De aceea, este important sa iti mentii fluxul de numerar in echilibru, deoarece numai asa vei putea face fata tuturor cheltuielilor si investitiilor de care are nevoie afacerea ta pentru a functiona. 

Solutia? Planifica-ti cheltuielile si investitiile cu atentie
 
Cum poti sa mentii fluxul numerar in echilibru? Planificandu-ti cheltuielile si investitiile cu atentie. Iata cateva solutii in acest sens:
  • tine evidenta tuturor cheltuielilor si prioritizeaza platile importante;
  • dezvolta un buget lunar realist si incearca sa reduci costurile care nu sunt esentiale pentru functionarea afacerii;
  • ofera clientilor tai optiuni de plata online, pentru a incuraja efectuarea rapida a platilor.
 
Obtinerea unei surse de finantare de incredere, atragerea fortei de munca de calitate, cresterea notorietatii afacerii si mentinerea unui cashflow echilibrat sunt principalele provocari cu care se confrunta afacerile mici. Aplica solutiile necesare pentru a depasi aceste provocari si pentru a-ti dezvolta afacerea.
 
Sursa foto: shutterstock.com
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "4 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succes":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016