Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul va incasa 6 miliarde de lei din TVA, in 3 ani, daca se aplica plata defalcata a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 24 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: conturi de tva, contul de tva, plata defalcata tva, trezorerie

Reprezentantii Ministerului Finantelor au declarat recent ca statul roman ar urma sa incasese 6 miliarde de lei, in perioada 2018-2020 (cate 2 miliarde de lei/an, din TVA), daca masura de plata defalcata TVA va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018.

"La nivelul ministerului se analizeaza completarea acestei masuri pentru reducerea in continuare a evaziunii fiscale. Se iau in vedere si alte masuri care au fost propuse de mediul de afaceri, precum implementare facturarii electronice, initial pentru entitatile care realizeaza operatiuni cu institutiile publice. Un alt mecanism este cel de taxare inversa; se analizeaza posibilitatea unei eventuale extinderi a acestui mecanism in zona cu risc crescut", au precizat reprezentantii ministerului, citati de Mediafax.
 
Totodata, se mentioneaza ca respectivele conturi de TVA pot fi deschise la unitatile trezoreriei statului, de catre institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA, pentru incasarile in lei pe care le realizeaza. 
 
De asemenea, tot la trezoreria statului se vor deschide conturi si de catre entitatile care au relatii comerciale cu statul, iar platitorii de TVA pot deschide aceste conturi fie la institutiile de credit si ele le vor avea deschise si la unitatile trezoreriei. Conturile firmelor de la trezoreria statului vor fi administrate gratuit, fara sa fie perceput vreun comision.
 
La institutiile de credit se vor deschide conturi de TVA pentru operatiunile in valuta, iar bancile nu vor percepe comisioane 90 de zile, timp in care clientul poate decide daca doreste acel cont.
 
"Banca poate sa deschida un cont de TVA automat, dar are o perioada de optiune de 90 de zile in care clientul sa spuna daca doreste sau nu sa deschida acel cont. In cazul in care nu isi exprima acea optiune, acel cont se va inchide automat, iar pe perioada respectiva, banca nu poate sa perceapa un cost. Banca, daca vrea sa deschida acest cont si nu vrea sa cheme clientii la ghiseu, are aceasta optiune, potrivit reglementarii", au explicat reprezentantii din domeniul finantelor.
 
Aceeasi sursa aminteste ca, potrivit modificarilor proiectului de ordonanta, plata defalcata a TVA se va aplica optional in perioada 1 octombrie - 31 decembrie, iar de la 1 ianuarie se va aplica in mod obligatoriu.
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul va incasa 6 miliarde de lei din TVA, in 3 ani, daca se aplica plata defalcata a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016