Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozit specific declarat si achitat eronat. Cum poate fi recuperata suma platita in plus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Sep. 2023
Impozit specific declarat si achitat eronat. Cum poate fi recuperata suma platita in plus
Tags: impozit specific, impozit declarat eronat

Suntem Societate cooperativa de consum, activitate cod CAEN 4711 si cod 5630. Nu realizam venit in cuantumul a 500.000 euro. Pana la 31.12.2022 am fost platitori de impozit profit si impozit specific pentru activitatea de bar. Prin OG.16.2022 a fost abrogat impozitul specific.

Nu am modificat vectorul fiscal am ramas in continuare ca platitori de impozit profit prin optiune chiar daca nu realizam plafonul de venit. Modificarea vectorului fiscal pentru impozitul specific era necesara, insa nu se mai poate face, nu mai apare in declaratie. Din eroare, am virat impozitul specific pe sem I 2023 si am completat declaratia 100 care a fost validata. Cum pot sa recuperez suma si ce tip de declaratie pot sa dau? Multumesc

 

Impozit specific declarat si achitat eronat – raspunsul specialistului:

 

Optiuni pentru a recupera suma platita in plus din impozitul specific

1. Verificati dosarul fiscal (fisa pe platitor):

  • In primul rand, ar trebui sa verificati cum figureaza suma platita in fisa sintetica pe platitor. Daca ati selectat contul unic, pana la aceasta data, suma este posibil sa fie deja distribuita/compensata cu obligatii curente.
2. Depuneti formularul 710 "Declaratie rectificativa"

3. Aceasta declaratie se va completa cu zero la suma declarata eronat.

4. In functie de cum figureaza suma achitata in fisa pe platitor, solicitati ANAF rambursarea (model atasat) sau compensarea sumei cu obligatii curente sau viitoare.

5. Pentru a va asigura ca procedati correct, solicitati vectorul fiscal (din spatiul virtual) pentru a va asigura ca nu mai figurati in evidenta cu impozitul specific. Daca nu a fost operata deja, din oficiu, de catre ANAF, scoaterea din evidenta, veti depune formularul 700 in acest sens)

6. Verificati posibilitatea rambursarii/compensarii:

7. Consultati vectorul fiscal in spatiul virtual:


Este important sa actionati cat mai curand posibil pentru a remedia aceasta situatie si pentru a recupera suma datorata.

Model cerere de rambursare:

[Adresa dvs.]
[Data]

Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)
[Adresa ANAF]

Subiect: Cerere de rambursare a impozitului specific achitat eronat

Stimate domnule/doamna [Numele si prenumele functionarului responsabil, daca este cunoscut],

Ma adresez cu respectul cuvenit in calitate de reprezentant legal al [Numele societatii dvs.], cu sediul in [Adresa sediului societatii] si cu numarul de inregistrare fiscala [Codul de inregistrare fiscala al societatii].

Prin prezenta, solicitam rambursarea sumei achitate eronat in contul impozitului specific pentru anul fiscal [specificati anul fiscal], conform D 100 [nr. si data].

Suma platita eronat este in valoare de [Specificati suma platita eronat] si a fost achitata in [Specificati luna si anul platii eronate] cu ordinul de plata [Specificati numar ordin de plata sau foaia de varsamant]

In acest sens, va rugam sa luati in considerare urmatoarele:

1. Va anexam copii ale documentelor relevante, inclusiv a chitantei/ordinului de plata pentru suma achitata eronat.

2. Avem in vedere faptul ca suma achitata eronat nu a fost utilizata in nicio alta compensare sau rambursare si ca nu avem alte datorii fiscale neachitate la momentul acestui demers.

3. Suntem dispusi sa furnizam orice documente sau informatii suplimentare solicitate de catre ANAF pentru a facilita procesul de rambursare.

Va rugam sa efectuati verificarile necesare si sa initiati procedura de rambursare a sumei in cel mai scurt timp posibil [Specificati contul IBAN]. Pentru orice intrebari sau clarificari, va stam la dispozitie la numarul de telefon [Numar de telefon] sau la adresa de e-mail [Adresa de e-mail].

In incheiere, va multumim pentru promptitudinea si atentia acordata acestei cereri. Asteptam cu interes rambursarea sumei achitate eronat si ne exprimam increderea ca acest lucru va fi solutionat in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Cu stima,

[Semnatura]

[Numele si prenumele reprezentantului legal]
[Functia in cadrul societatii]
[Numele societatii]
[Numarul de inregistrare fiscala al societatii]



Raspuns oferit in luna septembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozit specific declarat si achitat eronat. Cum poate fi recuperata suma platita in plus":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016