Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce trei sferturi dintre romani fug de numerar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: numerar, metoda plata, bancnotele, mastercard, plati in numerar

Din ce in ce mai multi romani incearca sa evite platile in numerar si considera ca numerarul este neigienic. Potrivit unui sondaj recent, 74% dintre romani sunt de parare ca bancnotele sunt murdare si neigienice.



Studiul intocmit de MasterCard si citat de Agerpres s-a derulat in 12 tari si a avut ca obiectiv depistarea opiniei generale cu privire la numerar si igiena folosirii lui. In Romania, anunta Agerpres, au fost intervievate 510 persoane de peste 18 ani, 255 de femei si 255 de barbati.

Comunicatul transmis de MasterCard precizeaza:

"In topul celor mai putin igienice obiceiuri pe care romanii le au in vedere sunt folosirea la comun a toaletelor (96%), folosirea periutei de dinti a altei persoane (93%) si utilizarea in comun a unei batiste (90%). Trei din zece romani (35%) chestionati in cadrul studiului au declarat ca se spala intotdeauna pe maini dupa ce folosesc numerarul, trei sferturi (74%) considerand ca numerarul - bancnotele si monezile -  nu sunt igienice sau sunt murdare. Cunoscand ca numerarul nu este igienic aproape toti romanii chestionati (99%) considera ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti cu privire la folosirea numerarului".

Referitor la platile alternative, 77% dintre romani iau in considerare plata cu cardul, in timp ce 56% ar folosi plata online, 27% ar folosi plata cu ajutorul mobilului, iar 18% ar folosi cardul contactless ca metoda de plata. Trei din zece (29%) romani sustin ca nu ar vrea ca zeci de straini sa foloseasca numerarul - bancnote si monezi - inainte ca acesta sa ajunga la ei.

De asemenea, noteaza Agerpres, comunicatul emis de MasterCard stabileste:

"Studiile au aratat ca bancnotele europene contin, in medie, 26.000 de bacterii. Avand acest lucru in minte ar trebui sa existe o constientizare crescanda a faptului ca manevrarea banilor ar putea fi potential periculoasa, la fel ca alte activitati cum ar fi atingerea manerelor usilor de la baie, folosirea la comun a mancarii sau folosirea balustradei de la scarile rulante. Desi nu exista un ghid adoptat international in manevrarea de numerar in perioada gripei sezoniere sau a neurovirusilor, ar fi recomandat sa devenim mai atenti la normele de igiena, in special pe durata acestor epidemii, prin trecerea la tranzactii care nu implica numerar".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce trei sferturi dintre romani fug de numerar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016