Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numarul monedelor euro falsificate retrase din circulatie a crescut cu 17%, de la 157 000 in 2011 la 184 000 in 2012. Dat fiind ca in prezent exista 16,5 miliarde de monede euro autentice in circulatie, raportul este de 1 moneda falsificata la 100 000 de monede autentice. Moneda de 2 euro ramane de departe cea mai afectata de aceasta activitate infractionala, reprezentand aproape 2 din 3 monede euro falsificate identificate.
In ceea ce priveste bancnotele euro falsificate, in 2012 au fost retrase din circulatie aproximativ 531.000 de bucati, conform cifrelor furnizate de Banca Centrala Europeana, care este responsabila cu protejarea bancnotelor impotriva falsificarii.
Masurile preventive, inclusiv legislatia, analizele tehnice, coordonarea aplicarii legii si cooperarea judiciara le-au permis statelor membre sa faca progrese in ceea ce priveste eliminarea monedelor euro falsificate din circulatie. Cu toate acestea, normele penale actuale trebuie sa fie consolidate pentru a imbunatati prevenirea, investigarea si sanctionarea falsificarii euro pe intreg teritoriul UE, deoarece statele membre au norme si niveluri de protectie divergente. in acest context, Comisia a adoptat la 5 februarie 2013 o propunere de directiva care stabileste reguli minime privind sanctiunile (a se vedea IP/13/88). Aceasta va introduce instrumente de ancheta eficace si va consolida masurile preventive, permitand analizarea falsurilor de catre autoritatile competente, cu scopul de a creste protectia euro si a altor monede prin intermediul masurilor penale. Intrarea in vigoare, la 1 ianuarie 2012, a regulamentului privind autentificarea monedelor euro, care stabileste normele aplicabile institutiilor financiare pentru a se asigura ca toate monedele euro pe care acestea le repun in circulatie sunt autentice este, de asemenea, un instrument puternic de protejare a monedei euro impotriva falsificarii.
Context
In conformitate cu normele UE (Regulamentul CE nr. 1338/2001), Comisia este responsabila cu administrarea Centrului Tehnic si stiintific European (CTSE). CTSE analizeaza si clasifica noile tipuri de monede euro falsificate prin stantare. Centrul are sediul in cadrul OLAF si utilizeaza echipamentele si instalatiile tehnice ale Monetariei din Paris (Monnaie de Paris).
De asemenea, Comisia colaboreaza indeaproape cu Banca Centrala Europeana (BCE), Europol, Interpol si autoritatile nationale competente. Banca Centrala Europeana este responsabila de analizarea bancnotelor euro falsificate. Europol si Interpol sprijina serviciile din statele membre insarcinate cu aplicarea legii in combaterea formelor grave de criminalitate organizata prin facilitarea schimbului de informatii si asigurarea analizei operationale si strategice.
De asemenea, Comisia este responsabila pentru punerea in aplicare a programului „Pericles” care ofera cursuri de formare si asistenta tehnica autoritatilor nationale competente pentru a le oferi posibilitatea de a imbunatati in continuare protectia bancnotelor si a monedelor euro impotriva falsificarii. in cadrul acestui program, Comisia/OLAF a derulat 16 proiecte in 2012, inclusiv conferinte si seminare organizate de statele membre sau de Comisie/OLAF, in cooperare cu Europol si BCE. Comisia pregateste initiative legislative si monitorizeaza punerea in aplicare a legislatiei relevante.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cine e obligat sa depuna declaratia recapitulativa?Cota TVA si faptul generator pentru 8 tipuri de operatiuni economiceCine va avea cel mai mare TVA din UEComisia Europeana vine cu noi masuri pentru dezvoltarea IMM-urilorOpinia consultantului: Livrari intracomunitare asimilateUltimele articole
Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAPlatitor de impozit pe profit cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la impozitarea micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024E-Transport in 2025. Sanctiuni care se aplica de anul acestaNoutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Articole similare
Noi masuri de drept penal pentru protectia monedei euroArticole similare
IMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euroTaxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidataCe directie iau 200 de milioane de euro investitii in urmatorii doi ani?Declaratia Premierului: Nu am luat in calcul impozitarea pensiilor in legea bugetului pe 2012Peste 35 milioane euro pentru promovarea produselor agricole in UE si in tarile terteUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"