Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Falsificarea monedelor euro in 2012 la nivel european

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: falsificarea monedelor euro, ue, monede euro falsificate, comisia europeana

Numarul monedelor euro falsificate retrase din circulatie a crescut cu 17%, de la 157 000 in 2011 la 184 000 in 2012. Dat fiind ca in prezent exista 16,5 miliarde de monede euro autentice in circulatie, raportul este de 1 moneda falsificata la 100 000 de monede autentice. Moneda de 2 euro ramane de departe cea mai afectata de aceasta activitate infractionala, reprezentand aproape 2 din 3 monede euro falsificate identificate.



In ceea ce priveste bancnotele euro falsificate, in 2012 au fost retrase din circulatie aproximativ 531.000 de bucati, conform cifrelor furnizate de Banca Centrala Europeana, care este responsabila cu protejarea bancnotelor impotriva falsificarii.

Masurile preventive, inclusiv legislatia, analizele tehnice, coordonarea aplicarii legii si cooperarea judiciara le-au permis statelor membre sa faca progrese in ceea ce priveste eliminarea monedelor euro falsificate din circulatie. Cu toate acestea, normele penale actuale trebuie sa fie consolidate pentru a imbunatati prevenirea, investigarea si sanctionarea falsificarii euro pe intreg teritoriul UE, deoarece statele membre au norme si niveluri de protectie divergente. in acest context, Comisia a adoptat la 5 februarie 2013 o propunere de directiva care stabileste reguli minime privind sanctiunile (a se vedea IP/13/88). Aceasta va introduce instrumente de ancheta eficace si va consolida masurile preventive, permitand analizarea falsurilor de catre autoritatile competente, cu scopul de a creste protectia euro si a altor monede prin intermediul masurilor penale. Intrarea in vigoare, la 1 ianuarie 2012, a regulamentului privind autentificarea monedelor euro, care stabileste normele aplicabile institutiilor financiare pentru a se asigura ca toate monedele euro pe care acestea le repun in circulatie sunt autentice este, de asemenea, un instrument puternic de protejare a monedei euro impotriva falsificarii.
    
Context

In conformitate cu normele UE (Regulamentul CE nr. 1338/2001), Comisia este responsabila cu administrarea Centrului Tehnic si stiintific European (CTSE). CTSE analizeaza si clasifica noile tipuri de monede euro falsificate prin stantare. Centrul are sediul in cadrul OLAF si utilizeaza echipamentele si instalatiile tehnice ale Monetariei din Paris (Monnaie de Paris).

De asemenea, Comisia colaboreaza indeaproape cu Banca Centrala Europeana (BCE), Europol, Interpol si autoritatile nationale competente. Banca Centrala Europeana este responsabila de analizarea bancnotelor euro falsificate. Europol si Interpol sprijina serviciile din statele membre insarcinate cu aplicarea legii in combaterea formelor grave de criminalitate organizata prin facilitarea schimbului de informatii si asigurarea analizei operationale si strategice.

De asemenea, Comisia este responsabila pentru punerea in aplicare a programului „Pericles” care ofera cursuri de formare si asistenta tehnica autoritatilor nationale competente pentru a le oferi posibilitatea de a imbunatati in continuare protectia bancnotelor si a monedelor euro impotriva falsificarii. in cadrul acestui program, Comisia/OLAF a derulat 16 proiecte in 2012, inclusiv conferinte si seminare organizate de statele membre sau de Comisie/OLAF, in cooperare cu Europol si BCE. Comisia pregateste initiative legislative si monitorizeaza punerea in aplicare a legislatiei relevante.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Falsificarea monedelor euro in 2012 la nivel european":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016