Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

In atentia intreprinderilor mici: 100 de milioane de euro pentru Calea rapida spre inovare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: calea rapida spre inovare, cri, intreprinderile mici, orizont 2020, propuneri, inovare

O noua actiune-pilot demarata de Comisia Europeana este finantata cu 100 de milioane de euro. Actiunea se numeste "Calea rapida spre inovare" (CRI) si ii sunt acordate cinci premii pentru inovare acordate in cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare si inovare, al carui buget este de 80 de miliarde de euro.


CRI urmareste sa sprijine economia Europei oferind granturi intreprinderilor si organizatiilor inovatoare, pentru a da un impuls final transpunerii marilor idei in piata. Premiile ofera o recompensa pentru inovatii tehnologice extraordinare, cu mare relevanta pentru societate. Initiativele pun in evidenta ferma determinare de a sprijini inovarea in Europa, ca parte a primului program de lucru cu durata de doi ani din cadrul programului Orizont 2020. Anuntul confirma, de asemenea, valoarea totala de 7 miliarde de euro a cererilor de propuneri vizand programul Orizont 2020 pentru 2015 si stabileste calendarul de depunere a cererilor (MEMO/14/492).

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: "Reactia la primele cereri de propuneri in cadrul programului Orizont 2020 a fost de mare amploare, fiind primite deja peste 17 000 de propuneri. Sunt impresionata de cresterea evidenta a interesului industriei, in special din partea intreprinderilor mici. Astazi dam startul cererilor de propuneri pentru 2015 si sunt increzatoare ca ele vor suscita un interes la fel de mare. Calea rapida spre inovare si noile premii vor oferi si mai multe oportunitati de implicare a inovatorilor din intreaga Europa. Prin aceste masuri, contribuim la cresterea competitivitatii Europei, la stimularea cresterii si la crearea de locuri de munca."

Actiunea "Calea rapida spre inovare" va fi deschisa cererilor incepand din ianuarie 2015. Ea va sprijini consortiile mici, formate din trei pana la cinci organizatii, cu participare semnificativa din partea intreprinderilor, sa confere ideilor promitatoare un ultim imbold inainte de a intra pe piata. Actiunea este deschisa ideilor din orice domeniu tehnologic sau de aplicare si oricarei entitati juridice stabilite in UE sau intr-o tara asociata programului Orizont 2020.

Concursurile vizand cele cinci premii pentru inovare vor incepe la sfarsitul anului 2014 si inceputul anului 2015. Premiile, in valoare de 6 milioane de euro in 2015, vizeaza trei domenii diferite de tematica de cercetare: sanatate ("Premiul pentru reducerea utilizarii antibioticelor", "Premiul pentru scaner de alimente"), mediu ("Premiul pentru reducerea poluarii aerului") si TIC ("Partajarea in colaborare a spectrului", "Premiul pentru transmisiunea optica").

Programul de lucru actualizat adoptat confirma detaliile cererilor de propuneri pentru 2015, anuntate prima data in luna decembrie a anului trecut, si precizeaza termenele pentru trimiterea propunerilor (a se vedea IP/13/1232). Toate oportunitatile de finantare in cadrul programului Orizont 2020 sunt accesibile prin portalul dedicat participantilor.

Reactia la primele cereri de propuneri in cadrul programului Orizont 2020

Reactia la primele cereri de propuneri in cadrul programului Orizont 2020 anuntate in luna decembrie a fost de mare amploare, pana la sfarsitul lunii iunie fiind primite peste 17 000 de propuneri, a caror valoare financiara ar fi de 9 ori mai mare decat fondurile disponibile. Aceasta inseamna o crestere substantiala fata de precedentul program, al saptelea program-cadru (PC7), si un nivel de concurenta mai mare. A existat o crestere semnificativa a cererilor din partea industriei, cererile intreprinderilor pentru pilonii "pozitia de lider in sectorul industrial" si "provocarile societale" din cadrul programului Orizont 2020 reprezentand 44% din valoarea totala, fata de 30% in domeniile similare ale PC7. Participarea IMM-urilor este deosebit de mare, existand peste 5 500 de raspunsuri la cererile de propuneri din cadrul programului Orizont 2020 vizand facilitarea atingerii pozitiei de lider in domeniul tehnologiilor generice si industriale si aproape 2 700 de cereri de finantare in cadrul noului instrument pentru IMM-uri, in valoare de 3 miliarde de euro.

Context

Orizont 2020 este cel mai amplu program-cadru al UE dedicat cercetarii si inovarii de pana in prezent, bugetul pe sapte ani fiind de aproape 80 de miliarde de euro. Cea mai mare parte a finantarilor UE pentru cercetare este alocata prin selectarea celor mai bune propuneri, dar bugetul pentru programul Orizont 2020 include si finantari pentru Centrul Comun de Cercetare (serviciul stiintific intern al Comisiei Europene), pentru Institutul European pentru Inovare si Tehnologie si pentru activitatea de cercetare desfasurata in cadrul Tratatului Euratom. De asemenea, in cadrul unor parteneriate specifice cu industria si cu statele membre, sunt publicate alte cereri de propuneri (a se vedea IP/13/668 si IP/14/796). In 2015, bugetul total al UE alocat cercetarii, incluzand aceste elemente si cheltuielile administrative, va fi de aproximativ 9,9 miliarde de euro.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016