Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Comisia Europeana a publicat o lista cu primele 155 de intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) care vor beneficia de noul sau instrument pentru IMM-uri in valoare de 3 miliarde de euro. IMM-urile selectionate, provenind din 21 de tari, vor primi fiecare cate 50 000 de euro in scopul finantarii de studii de fezabilitate pentru proiectele lor si pot beneficia, de asemenea, de pana la trei zile de instruire in domeniul afacerilor. intr-o faza ulterioara, proiectele lor ar putea primi din partea Comisiei un sprijin financiar suplimentar in valoare de pana la 2,5 de milioane de euro.
Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: "IMM-urile inovatoare vor contribui la relansarea economiei europene prin crearea unor locuri de munca durabile si a unor produse si servicii de calitate. Acest nou instrument este destinat proiectelor cu adevarat inovatoare, avand un mare potential comercial si un concept solid care sa le propulseze pe piata."
Instrumentul pentru IMM-uri a fost lansat in cadrul noului program al UE de finantare a cercetarii, "Orizont 2020", care beneficiaza de un buget de 80 de miliarde de euro, pentru a ajuta intreprinderile mici sa transforme proiecte inovatoare in produse si servicii comercializabile. La selectie pot participa IMM-uri din statele membre ale UE sau din tarile asociate la programul Orizont 2020.
Raspunsul la prima runda de selectie a fost remarcabil: s-au inregistrat 2 662 de propuneri din tarile participante la programul Orizont 2020 (IP/14/876)). Potrivit unei evaluari realizate de experti independenti, 317 dintre propunerile primite au indeplinit cerintele de evaluare. Dintre acestea, 155 (49%) au fost selectate pentru finantare.
IMM-urile selectionate au mari sanse de reusita in cea de-a doua faza a programului, in care solicitantii pot primi intre 0,5 si 2,5 milioane de euro pentru a finanta activitati de inovare, precum demonstratii, testari, proiectele-pilot, reproduceri la scara mare si miniaturizari. Beneficiarii isi vor elabora, de asemenea, planul de afaceri.
In total, ar trebui finantate aproximativ 645 de proiecte in 2014, acest numar urmand sa creasca la 670 in 2015. Cererea de propuneri este deschisa in mod constant, iar urmatoarele termene-limita pentru evaluare sunt 24 septembrie si 17 decembrie 2014 pentru faza 1 si 9 octombrie si 17 decembrie 2014 pentru faza 2.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Context
Cu un buget de aproape 80 de miliarde de euro pe o perioada de sapte ani, programul Orizont 2020 - cel mai mare program de cercetare si inovare al UE de pana acum - prevede finantari record pentru IMM-uri. Se preconizeaza ca cel putin 20% (aproape 9 miliarde de euro) din fondurile alocate pilonilor "pozitia de lider in tehnologiile industriale" si "provocari societale" din cadrul programului Orizont 2020 vor fi alocate direct IMM-urilor, sub forma de granturi, inclusiv prin intermediul instrumentului pentru IMM-uri.
Prin intermediul instrumentului pentru IMM-uri, Uniunea Europeana doreste sa finanteze cele mai inovatoare intreprinderi mici care au un potential mare de crestere. Instrumentul, care dispune de un buget de aproximativ 3 miliarde de euro pentru o perioada de sapte ani, ofera granturi simple si rapide pentru studii de fezabilitate in materie de inovare antreprenoriala (faza 1) si pentru proiecte demonstrative (faza 2). in plus, conceptele suficient de mature pentru a atrage investitii pot sa beneficieze si de consiliere in dezvoltarea afacerilor si de alte servicii de sprijin (faza 3). Procesul de depunere a cererilor este simplu, insa finantarea va fi acordata doar celor mai bune proiecte. Temele eligibile sunt prezentate in programul de lucru privind "Inovarea in IMM-uri", aferent programului Orizont 2020.
In plus, Comisia Europeana si Grupul Bancii Europene de Investitii isi unesc fortele pentru a incuraja bancile si alti intermediari financiari sa acorde imprumuturi sau sa puna la dispozitie capital intreprinderilor inovatoare prin intermediul instrumentului "InnovFin – finantare UE pentru inovatori" (a se vedea IP/14/670). Alte intreprinderi pot avea acces la finantare in cadrul programului COSME (a se vedea IP/14/851).
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce cred salariatii si angajatorii romani despre transferul contributiilor in 2018. Rezultate sondajFinantele modifica mecanismul de transfer al sumelor aferente granturilor din cadrul Programului IMM InvestCifra de afaceri a IMM-urilor s-a redusMajorarea salariului minim, din nou in discutie! Ministerul Muncii: Se va aplica de la 1 decembrie 2018Ministrul Economiei: Au reinceput platile la masura 2 si publicam statusul firmelor aplicante pe masurile 1 si 2Ultimele articole
Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAArticole similare
Noutati Legislatie Fiscala 29 iunie - 03 iulie 2009 Monitorul OficialTitlul III Capitolul IIEconomia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecineRegim TVA aplicat serviciilor de procesareStudiu de caz: Garantia de buna executie in constructii si regimul TVAUltimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESSambata, 30 noiembrie 2024, termen limita pentru depunerea formularului 398Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Articole similare
Video: Split TVA - Care este mecanismul de plata?Obligatii declarative pentru microINTREPRINDERIle fara venituriGranturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri. Sumele pentru capitalul de lucru se acorda in baza certificatelor de situatii de urgentaCe modificari a adus OUG 79/2014 Legii Contabilitatii?Zoom fiscal: Utilizarea autovehiculelor de catre salariati. Cand se considera avantaj de natura salariala?Ultimele articole
Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAPlatitor de impozit pe profit cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la impozitarea micro din 2025?SAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Articole similare
Sunteti la curent cu prevederile referitoare la leasing? Ce conditii trebuie sa respectam?In atentia celor care doresc fonduri europene: Ghidurile de FINANTARE vor fi lansate in curandConsiliul elimina deficitul de FINANTARE. Masuri pentru tineriTitlul V Capitolul IDin 13 mai, o noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe an la titlurile de statUltimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiSAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareSAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Acord de FINANTARE pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"