Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In urma embargoului impus de Federatia Rusa pentru produsele alimentare din Uniunea Europeana, Romania a transmis oficial Comisiei Europene situatia din sectorul de legume si fructe.
Urmeaza sa fie primite astfel propunerile privind sprijinul financiar care va fi acordat producatorilor romani, aceasta fiind prezentate la reuniunea de la Bruxelles din 14 august.
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a oferit explicatii cu privire la situatia actuala, noteaza Agerpres:
"Saptamana trecuta am transmis informal o nota Comisiei Europene privind situatia sectorului de legume si fructe din Romania in urma embargoului impus de Federatia Rusa, iar in data de 12 august nota a fost trimisa oficial la Bruxelles. Propunerea Romaniei vizeaza acoperirea pierderilor de venit suferite de producatori, indiferent de forma de organizare. in functie de solutia adoptata de Comisie vom solicita ajutorul financiar, dar deocamdata nu avem o evaluare a pagubelor".
De asemenea, aceeasi sursa noteaza ca in data de 11 august a fost analizat la Bruxelles, in cadrul DG Agri (n.r. Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala), impactul sanctiunilor impuse de Rusia asupra pietei, iar in 12 august, intr-o noua reuniune extraordinara a Comitetului Politic de Securitate la nivelul UE, s-a discutat despre modul in care masurile luate de Rusia afecteaza agricultura si comertul UE. in 14 august va avea loc, la Bruxelles, reuniunea extraordinara a Comitetului de Gestiune pentru organizarea comuna a pietei unde fiecare stat isi va prezenta problemele specifice si propunerile.
In aceasta privinta, Botanoiu a declarat:
"La reuniunea din 14 august se va aproba una dintre solutiile posibile pentru a putea compensa pierderile producatorilor. Poate fi interventia publica, recoltarea inainte de coacere, distributia gratuita. in functie de solutia stabilita, Romania va solicita sprijin pe masura respectiva. in acest sens, am cerut date in teritoriu din sectorul legume si fructe pentru o evaluare a pagubelor, indiferent daca producatorii sunt sau nu organizati".
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Producatorii romani de legume si fructe au cerut Ministerului Agriculturii sa notifice Comisia Europeana cu privire la pierderile pe care le inregistreaza in urma embargoului impus de Federatia Rusa tarilor UE, anunta Agerpres, avansand o suma de 300 de milioane de euro pentru a putea acoperi costurile.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cine va beneficia de sprijin din partea UE din cauza EMBARGOULUI rus?Masuri exceptionale pentru producatorii de legume si fructe perisabile din UEArticole similare
Calendar obligatii fiscale mai 2012. Vezi lista completa a declaratiilor cu termenele limitaNoile norme modificate din Codul fiscal privind TVA-ul la alimenteContributii sociale datorate de persoane fizice care obtin venituri din activitati agricoleFinantele prezinta exemple practice la impozitarea veniturilor din activitati agricoleCe efectele macroeconomice a avut reducerea TVA la faina, paine si specialitati de panificatie?Ultimele articole
e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Informare ANAF: Agricultorii pot beneficia de o compensatie in cota forfetara, in anumite conditiiNoutate! Persoanele fizice pot angaja si plati legal personal pentru activitatile casniceE-factura, obligatorie din 2024. Tot ce trebuie sa stiiLista alimentelor pentru care se va plafona adaosul comercial, conform OUG 67/2023Articole similare
Noile modificari aduse Normelor Codului fiscal.Taxa pe valoare adaugataUE garanteaza ca produsele noastre alimentare sunt sigureTVA la livrarea de bunuriAtentie! Ce afaceri verifica ANAF in perioada urmatoare?Solutii pentru investitori. Ce lipseste pentru sprijinul firmelorUltimele articole
e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Noutate! Persoanele fizice pot angaja si plati legal personal pentru activitatile casniceExamenul CECCAR 2024. Teste rezolvate, exact in genul celor care se dau la examenTVA zahar 2024. Studii de caz practiceE-factura, obligatorie din 2024. Tot ce trebuie sa stiiArticole similare
TVA - Ajustarea bazei de impozitareMaria Grapini: Un TVA de 24 la suta si o scadere a salariilor vor avea un efect de bumerang asupra economieiFiecare comerciant se poate proteja de practicile neloiale!Evaziunea fiscala din industria alimentara: 50-60% din totalul pieteiCu cat s-a ieftinit painea si ce castiga PRODUCATORIi dupa reducerea TVAUltimele articole
PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiCum a fost modificat Codul Fiscal prin HG 653/2023. Schimbarile, in vigoare din 4 august 2023TVA imobiliare 2023: 3 studii de caz importante pentru contribuabiliAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"