Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Declaratia 200 se completeaza si se depune, in mod obligatoriu, de catre persoanele fizice care realizeaza venituri in bani si/sau in natura provenind din:* Activitati independente: - activitati ...
Declaratia 200 se completeaza si se depune, in mod obligatoriu, de catre persoanele fizice care realizeaza venituri in bani si/sau in natura provenind din:* Activitati independente:
- activitati comerciale - fapte de comert, prestari de servicii, altele decat cele din profesii libere, precum si practicarea unei meserii, inclusiv din activitati adiacente;
- profesii libere - exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii;
- drepturi de proprietate intelectuala - brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert si procedee tehnice, know-how, drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea.
Nu au obligatia depunerii declaratiei 200 persoanele fizice care in anul de raportare au realizat venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie si pentru care nu s-au stabilit plati anticipate, conform legii.
* Cedarea folosintei (darea in chirie) a bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal.
* Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real: venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii, special destinate acestor scopuri, si/sau in sistem irigat, precum si din cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si a ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si din altele asemenea. Declaratia 200 se depune de contribuabilii care desfasoara activitatea in mod individual si/sau in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice si care au optat pentru determinarea venitului net in sistem real, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
SAF-T pentru Contribuabili Mici
* Castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare. Declaratia 200 se depune de contribuabilii care in anul de raportare au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, si au obligatia stabilirii castigului net anual/pierderii nete anuale, potrivit legii.
* Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. Declaratia 200 se depune de contribuabilii care in anul de raportare au realizat castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate pe Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, si au obligatia stabilirii castigului net anual/pierderii nete anuale, potrivit legii.
Declaratia 200 trebuie depusa pana la data de 15 mai. Formularul 200 se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania; sau la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice. Declaratia 200 se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata, intr-un singur exemplar. Este necesar sa pastrati o copie a declaratiei depuse.
Click aici pentru a vedea Declaratia 200
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contract de know-how. Ce impozit si contributii se platesc?Serviciu intracomunitar efectuat de un PFA | Declaram prin 200 sau 201?Calendar obligatii fiscale mai 2012. Vezi lista completa a declaratiilor cu termenele limitaSesiune ANAF privind DECLARATIA 200, cu termen la 25 mai 2016. Noi probleme rezolvateDepuneti formularele 220 si 223 pana la 25 mai 2015Ultimele articole
Sesiune online ANAF: Completarea Declaratiei Unice 212 pentru veniturile din activitati independenteDeclaratia unica va putea fi depusa online dupa 16 maiFormularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilieNerezident. Cesiune parti sociale. Ce tratament fiscal se aplica?Cesiune parti sociale si nerezidenti. Cum se va plati impozitul aferent cedarii partilor sociale?Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 23-27 martie 2009 - Monitorul OficialAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"