Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 01 Feb. 2018
Tags: formular 600, oug

Formularul 600 se amana pana la data de 15 aprilie 2018, iar plata se va face o singura data pe an, a anuntat premierul Viorica Dancila.

"Astazi vom adopta o ordonanta de urgenta privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie", a declarat premierul, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Decizia guvernului a venit in ultimul moment. Pana acum, peste 28.500 de persoane cu venituri in afara salariilor au depus deja formularul 600, ceea ce inseamna mai mult de 10% dintre cei vizati de aceasta declaratie fiscala.

Initial declaratia 600 trebuia sa fie depusa pana la sfarsitul lunii ianuarie de toti cei care, anul trecut, au obtinut venituri din activitati independente echivalente cu cel putin 12 salarii minime pe an.

"Voi pregati o OUG pentru a anula depunerea Deciziei 600, timp in care o sa gasim cea mai buna solutie. In aceasta perioada, nimeni nu mai trebuie sa depuna niciun fel de formular. Vom gasi o solutie pentru a nu se mai depune acest formular. De azi inainte, vor fi lucrurile cele mai simple alese, pentru ca asa este normal sa fie", a declarat Eugen Teodorovici la sediul ministerului. In plus, acesta a precizat ca nu va adauga taxe noi.

O solutie propusa de noul ministru al Finantelor Publice este unificarea formularului 600 cu declaratia 200, utilizata pentru declararea veniturilor din activitati independente aferente anului 2017.

"In legatura cu declaratia 600, primul pas va fi in prima sedinta de Guvern, se va amana depunerea acestui formular, urmand ca la MFP sa incercam o solutie normala, logica, fie chiar prin comasarea declaratiei 200 cu 600", a mentionat Eugen Teodorovici, dupa audierea din comisiile parlamentare.

Termenul de depunere a Declaratiei 600 fusese initial amanat pana la 1 martie 2018 cu scopul de a evita riscul neconformarii, motivat de faptul ca pentru anumite categorii de contribuabili care au obligatia sa completeze si sa depuna formularul, pana la 31 ianuarie, acest document prezinta caracter de noutate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat recent de Ministerul Finantelor Publice.

Mai multe informatii cu privire la ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600!
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilie":
Rating:

Nota: 3.2 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016