Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP a publicat ordonanta de amanare a formularului 600

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Ian. 2018
Tags: mfp, formular 600

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat proiectul de ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600.

Conform notei de fundamentare care poate fi consultata pe site-ul MFP, noul termen de depunere a declaratiei 600 este 1 martie 2018, nu 31 ianuarie, cum este in prezent.

"Avand în vedere faptul ca prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din Romania, declaratia se depune si de catre unele categorii de persoane care nu au avut aceasta obligatie înainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, agricultura, silvicultura, piscicultura, investitii, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni in sprijinul acestora, se impune luarea unor masuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declaratii", se arata in documentul mentionat mai sus.

Printre motivele care au dus la aceasta decizie se numara:

- evitarea riscului neconformarii, motivat de faptul ca pentru anumite categorii de contribuabili care au obligatia sa completeze si sa depuna, pana la data de 31 ianuarie 2018 Formularul 600 ("Declaratie privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate"), acest formular prezinta caracter de noutate;

- situatia obiectiva creata de reglementarea la nivel de ordonanta de urgenta a termenului de depunere a declaratiei, termen care nu poate fi modificat decat printr-un act normativ de acelasi nivel;

- necesitatea ca masura prorogarii sa fie adoptata anterior expirarii perioadei pana la care contribuabilul poate sa-si îndeplineasca obligatiile declarative, respectiv 31 ianuarie 2018;

- aceste situatii aduc atingere interesului public general si constituie un motiv de urgenta deosebita si extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata.

Declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a anuntat luni, 22 ianuarie, ca a solicitat ca in urmatoarea sedinta de Guvern sa se adopte ordonanta pentru amanarea termenului pentru depunerea declaratiei 600.

"Am avut o intalnire, doamna prim-ministru cu mine, colegii de la ALDE, cu ministrul Misa, am discutat despre declaratia 600, am solicitat pe 31 ianuarie, in prima sedinta de guvern, sa adopte ordonanta pentru amanarea termenului de depunere pana la 1 martie pentru a le da posibilitatea ca in perioada urmatoare sa mearga pana la eliminarea declaratiei 600 cu conditia sa gaseasca solutia pentru ca persoanele fizice care trebuiau sa plateasca aceste contributii sa ramana asigurati in sistemul de asigurari. Si sa gaseasca o solutie civilizata pentru a evita disconfortul celor care au fost sau cei care ar trebui sa mearga sa depuna aceasta declaratie", a explicat Liviu Dragnea, citat de mediafax.ro.

De asemenea, presedintele PSD a clarificat ca, in cazul celor care au depus deja declaratia, vor fi prevazute in ordonanta masuri tranzitorii.

"S-a promovat si s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv, le-am cerut colegilor mei sa nu se mai exprime pe acest subiect pentru ca majoritatea nu l-au inteles, nici nu a fost explicat bine. Dupa ce se instaleaza Guvernul, sa explice in detaliu despre ce e vorba", a adaugat Liviu Dragnea.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP a publicat ordonanta de amanare a formularului 600":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016