Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici: Persoanele afectate de schimbarile fiscale isi vor recupera banii platiti in plus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 16 Feb. 2018
Tags: formular 600, act normativ, pfa

Persoanele, care au fost afectate de schimbarile fiscale, vor putea sa isi recupereze banii platiti in plus prin depunerea unor declaratii rectificative, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

"Nimeni nu va avea de pierdut, nici cei care sunt acum in concedii medicale sau la care au fost deja taieri din salarii. Contributiile vor fi plafonate la nivelul celor platite in anul 2017, iar diferenta respectiva se va recupera. Cei care sunt deja afectati vor putea depune declaratie rectificativa, astfel incat sa-si recupereze sumele", a precizat Eugen Teodorovici, citat de mediafax.ro.

Potrivit ministrului Finantelor - "Saptamana viitoare vom iesi cu un act normativ. Daca sunt diferente si apar obligatii in plus, acestea se plafoneaza. Noul mecanism va fi aplicat astfel incat cei aflati deja in concediu sa nu aiba mai mult de platit fata de anul trecut. Acest mecanism va fi facut public si explicat saptamana viitoare".

In plus, Eugen Teodorovici a subliniat ca lucrurile se vor lamuri saptamana viitoare, astfel incat niciun contribuabil sa nu fie afectat.

"Intr-un timp foarte scurt, saptamana viitoare, vom prezenta un document public, astfel incat in prima parte a lunii martie sa avem o decizie adoptata si totul sa fie foarte clar", a explicat ministrul Finantelor, citat de mediafax.ro.

Eugen Teodorovici a mai declarat ca vor exista cateva "principii" in baza carora se vor lamuri, in viitorul act normativ, toate neclaritatile.

"Saptamana aceasta definitivam mecanismul respectiv si apoi incepe discutia publica pe fiecare propunere in parte", a spus ministrul, citat de aceeasi sursa.

Obligatia de completare a Formularului 600 le revine contribuabililor care au realizat un venit de peste 1.900 de lei lunar in 2017: "Astazi, un salariat plateste contributie la cat castiga, dar pe PFA - cu castiguri uneori mult mai mari - se plateste la suma minima, la 1.900 de lei. Este corect asa? Nu e corect, si lucrurile acestea se vor rezolva", a declarat Teodorovici.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici: Persoanele afectate de schimbarile fiscale isi vor recupera banii platiti in plus":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016