Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca formularul 600 poate fi transmis online prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV).
Spatiul Privat Virtual (SPV)
Pentru depunerea declaratiei 600 prin ANAF-SPV este necesara solicitarea unui cont de utilizator folosind formularul acesta.
Aprobarea contului in SPV de catre ANAF se poate efectua pe baza unei decizii primite de la ANAF sau la ghiseul ANAF.
ANAF a publicat un ghid de instructiuni pentru inregistrarea utilizatorilor si pentru utilizarea spatiului privat. Il puteti consulta aici!
Contribuabilii mai pot depune formularul 600 la registratura unitatii fiscale sau il pot transmite prin posta sau electronic prin portalul e-guvernare.ro, utilizand un certificat digital calificat.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce presupune formularul 600
Formularul 600 reprezinta declaratia privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la incadrarea veniturilor realizate in plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate (OPANAF 4140/2017).
Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri asupra carora se datoreaza contributie de asigurari sociale si/sau contributie de asigurari sociale de sanatate, conform ANAF.
Formularul se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii, pana la data de 31 ianuarie inclusiv sau in termen de 30 de zile in cazul celor care incep o activitate in cursul anului.
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF: Declaratii si plati obligatorii pana la 20, respectiv 25 ianuarie 2017Noutati legislatie fiscala persoane fizice autorizate (PFA) in noul Cod fiscal 2016Ce s-a intamplat cu Declaratia 600? Modificarile prin care a trecut formularulMinistrul Finantelor: Cinci formulare vor fi comasate intr-unul singurANAF: Proceduri de stabilire a contributiilor sociale obligatorii pentru persoane fiziceUltimele articole
Teodorovici: Persoanele afectate de schimbarile fiscale isi vor recupera banii platiti in plusFormularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilieFormularul 600. Noi modificari propuse de Ministrul FinantelorMFP a publicat ordonanta de amanare a formularului 600Declaratiile care se depun pana la 27 ianuarie 2017. Termen prelungitArticole similare
Ce beneficii au persoanele fizice prin Spatiul privat virtual si Buletinul informativ fiscal?In ce situatii se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVAMinistrul Finantelor Publice le-a cerut demisia presedintelui si a vicepresedintelui ANAFNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriSemestrul sau anul calendaristic pot fi utilizate drept perioade fiscaleUltimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularFormularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiSAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaSAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Articole similare
Completarea si depunerea D212 si D230 pentru persoanele fizice care doneaza pana la 3,5% din impozitul anual datorat25 intrebari & raspunsuri ANAF pentru contribuabilii care utilizeaza sistemul RO e-FacturaRomanii care lucreaza in afara tarii se pot inrola VOLUNTAR in SPV. Anuntul MFPStabilirea rezidentei fiscale: Ce OBLIGATII declarative au contribuabiliiProgramul TEZAUR in lunile iunie si iulie 2023. Cand pot fi cumparate titlurile de statUltimele articole
Emitere bon fiscal catre persoane fizice. Este obligatorie si factura?In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025E-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati incarcat o factura de doua ori in SPVFurnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeFacturi care NU au fost trimise in SPV in termen de 5 zile. Se aplica sanctiuni?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"