Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sustinerea entitatilor non profit, a unitatilor de cult si acordarea de burse private de catre persoanele fizice care realizeaza venituri impozabile (informare ANAF)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mar. 2019
Tags: anaf, declaratia unica, formular 230

Serviciul de Asistenta Contribuabili din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Brasov vine in intampinarea persoanelor fizice care realizeaza venituri impozabile, cu o noua informare privind sustinerea entitatilor non profit, a unitatilor de cult si acordarea de burse private de catre persoanele fizice care realizeaza venituri impozabile.

Dat fiind modificarile legislative din domeniul fiscal-contabile, ANAF a publicat un nou material prin care pune in discutie modificarile aduse de OUG 15/2019, intre care prorogarea unor termene de depunere a anumitor declaratii.
 
“Contribuabilii care au realizat venituri din: 
activitati independente/activitati agricole, impusi pe baza de norma de venit, cedarea folosintei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuala de la entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila, care nu au obligatia depunerii declaratiei unice, precum si cei care au realizat venituri din drepturi de proprietate intelectuala de la alti platitori decat entitatile care au obligatia de a conduce evidenta contabila, pot dispune asupra destinatiei unei sume din impozitul datorat pe venitul anual, prin depunerea pe cale electronica a DECLARATIEI UNICE pana la data de 31 iulie 2019 [articolul 123 alin. (4) din Codul fiscal ] “, se arata in materialul postat de DGRFP Brasov.
 
Cat priveste completarea si depunerea formularului 230, acesta se completeaza de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora, potrivit Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala. 
 
“Contribuabilii care opteaza pentru directionarea sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul pe venit pentru sustinerea mai multor entitati nonprofit/unitati de cult, precum si pentru acordarea de burse private, completeaza in mod corespunzator formularul Anexa la formularul 230. 
 
Formularul se depune, impreuna cu anexele completate, dupa caz: 
 
- in format hartie, direct la registratura organului fiscal in mod individual sau prin intermediul unei alte persoane, pe baza de borderou;
 
- prin posta, cu confirmare de primire in mod individual sau prin intermediul unei alte persoane pe baza de borderou;
 
- prin mijloace electronice de transmitere la distanta pa baza unui certificat calificat sau prin intermediul serviciului «Spatiul privat virtual»”. 
 
Incepand cu data de 1 aprilie 2019, persoanele fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
 
Materialul complet il gasiti AICI >>

Sursa: DGRFP Brasov
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sustinerea entitatilor non profit, a unitatilor de cult si acordarea de burse private de catre persoanele fizice care realizeaza venituri impozabile (informare ANAF)":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016