Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari aduse de OPANAF 614/2020 Formularului 230 (informare OFICIALA)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Mar. 2020
Tags: formularul 230, anaf, opanaf 614/2020

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti a transmis o nota informativa contribuabililor in care semnaleaza noutatile aduse de Ordinul Presedintelui ANAF 614/2020 Formularului 230.

Asadar, va reamintim ca Ordinul presedintelui ANAF nr. 614 din 3 martie 2020 privind modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, precum si a modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 181 din 5 martie 2020. Tot din acea data a si intrat in vigoare.

ANAF precizeaza ca nou formular 230 a fost aprobat in vederea sprijinirii si simplificarii procesului de redirectionare a unei parti (2% si/sau 3,5%) din impozitul aferent veniturilor anului 2019 pentru sustnerea entitatilor nonprofit, a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. ACest nou formular 230 inglobeaza informatiile relevante din cele doua formulare 230 deja existente la acest moment pentru veniturile anului 2019. 

Astfel, incepand cu 5 martie 2020, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a completa un singur formular 230 (cel nou) pentru redirectionarea unei parti din impozitul aferent tuturor veniturilor anului 2019 si nu mai sunt nevoiti sa completeze cele doua formulare deja existente - formularul 230 aferent veniturilor din ianuarie-martie 2019 si formularul 230 aferent veniturilor din aprilie-decembrie 2019. 

Totusi, cei care au depus deja formularele 230 vechi la ANAF pana la data aparitiei noului formular 230 trebuie sa stie ca acestea vor fi luate in considerare de Agentie. De altfel, pana la data 25 mai 2020, contribuabilii care inca nu au depus formularele, au posibilitatea in continuare sa depuna cele doua formulare vechi 230 sau noul formular unic 230. 

ANAF reaminteste ca formularul 230 poate fi folosit pentru exprimarea optiunii de directionare a unei sume din impozitul pe venit de contribuabilii care au realizat in anul 2019 venituri din: 
  •  salarii sj asimilate salariilor;
  • pensii;
  • activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva, pentru care impozitul se retine la sursa;
  • activitati independente impuse pe baza de norma de venit;
  • activitati agricole impuse pe baza de norma de venit;
  • cedarea folosintei bunurilor, pentru care venitul net se determina pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit;
  • drepturi de proprietate intelectuala, altele decat cele pentru care venitul net se determina in sistem real. 
Sursa: AJFP Teleorman
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari aduse de OPANAF 614/2020 Formularului 230 (informare OFICIALA)":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016