Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

IMM Invest continua pana in 2024. Marcel Bolos: 8 din 10 companii care beneficiaza de program au ajuns sa faca angajari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 27 Nov. 2023
IMM Invest continua pana in 2024. Marcel Bolos: „8 din 10 companii care beneficiaza de program au ajuns sa faca angajari”
Tags: imm invest, ajutor de stat

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor, Guvernul a aprobat recent majorarea cu peste 4 miliarde de lei a plafonului de garantii si implicit bugetul ajutorului de stat acordat sub forma de grant in cadrul programului IMM Invest PLUS si a componentelor - IMM INVEST ROMANIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION si RURAL INVEST.

IMM INVEST si IMM INVEST PLUS sunt instrumentele financiare care aduc valoare adaugata in economie, care au crescut gradul de bancabilizare a IMM-urilor si au contribuit la scaderea numarului de firme care au capitaluri negative sau se afla in dificultate. Sa intelegeti impactul acestei masuri, pentru fiecare leu garantie acordata de stat prin intermediul programului IMM Invest, companiile beneficiare intorc in economie 12 lei in urmatorii cinci ani.

Dupa acordarea finantarilor prin garantii publice am observat ca 8 din 10 firme care au beneficiat de program au ajuns sa faca angajari, au inregistrat o dinamica net superioara a numarului de angajati, a cifrei de afaceri, a profitului net si a marjei de profit raportate la vanzari. Tocmai de aceea, am decis sa suplimentam plafonul garantiilor cu 4,92 miliarde lei, ca masura de impuls pentru mediul de afaceri” 
, a explicat ministrul Marcel Bolos.

Masura vine in sprijinul antreprenorilor romani care au manifestat un interes crescut in accesarea acestui program. De la inceputul anului 2023 si pana in prezent, au fost inregistrate 10.947 IMM-uri care au solicitat 12.501 credite in valoare de peste 14 miliarde lei.

4.500 noi companii vor fi sprijinite

Astfel, actul normativ aprobat in sedinta de guvern stabileste un plafon total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat pana la data de 31 decembrie 2023 de 24,3 miliarde lei de la 20,2 miliarde lei, echivalentul a aproximativ 4,92 miliarde euro.

Ajutorul de stat sub forma de grant este majorat la peste 3,45 miliarde lei de milioane lei, echivalentul a aproximativ 695,753 de milioane euro, de la 2,88 miliarde lei, echivalentul in lei a aproximativ 584,922 de milioane euro si se implementeaza numai in limita fondurilor anuale aprobate.

Noul plafon va asigura suplimentar accesul la finantare pentru inca 4.500 de intreprinderi, astfel ca s-a estimat ca pana la finalul anului vor fi acordate ajutoare de stat pentru un numar de maximum 31.208 de beneficiari, fata de 26.708 beneficiari cat s-a prevazut initial.

Stabilirea plafonului total al garantiilor si a bugetului pentru ajutorul de stat sub forma de grant a avut in vedere estimarile administratorilor schemei de ajutor de stat, luandu-se in calcul toate aspectele necesare pentru o operationalizare imediata pentru a se permite accesul la lichiditate pentru un numar cat mai mare de companii afectate direct sau indirect de efectele crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei si perioada scurta ramasa pana la finalul acestui an.

Suplimentarea plafonului total de garantare si a bugetului schemei de ajutor de stat are scopul de a preintampina amplificarea efectelor crizei, intrucat sectorul companiilor nefinanciare s-ar putea confrunta cu o lipsa severa de lichiditate si conditii de finantare insuficiente sau inadecvate pentru proiectele de investitii sau pentru capitalul de lucru necesar derularii activitatii curente.



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016