Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul IMM Invest va fi prelungit pana pe 30 iunie 2022 (Proiect)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 23 Dec. 2021 Exclusiv
Programul IMM Invest va fi prelungit pana pe 30 iunie 2022 (Proiect)
Tags: imm invest romania, prelungire valabilitate imm invest romania, proiect oug

Ministerul Finantelor propune prelungirea Programului IMM Invest Romania pana pe data de 30 iunie 2022, conform unui Proiect Ordonan?a de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii si a intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie - IMM Invest Romania.

Perioada de valabilitate a prezentei Scheme de ajutor de stat este pana la data de 31 decembrie 2021, respectiv data pana la care se emit acorduri de finantare/contracte de garantare. 
 
Prelungirea Schemei de ajutor de stat va permite IMM–urilor si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie continuarea activitatii curente si derularea planurilor de investitii cu efecte benefice asupra economiei.
 
Urmare a prelungirii de catre Comisia Europeana a valabilitatii Cadrului temporar pana la data de 30 iunie 2022, precum si a extinderii sferei de aplicare a acestuia prin majorarea plafoanelor aferente anumitor masuri, cumulat cu rezultatele pozitive obtinute pana in prezent in implementarea programului IMM INVEST ROMaNIA si tinand cont ca statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea continuarii si relansarii activitatii economice, prin prezentul act normativ se propun urmatoarele modificari:
 
1. cresterea plafoanelor reprezentand ajutor de stat la 345.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul pescuitului si acvaculturii, 290.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul produc?iei primare de produse agricole, 2.300.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul alimentar in conformitate cu prevederile Cadrului temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de Covid-19,

2. prelungirea valabilitatii schemei de ajutor de stat pana la data de 30 iunie 2022, respectiv data pana la care se emit contracte de garantare /acorduri de finantare, perioada pana la care poate fi efectuata plata grantului fiind pana la data de 30 iunie 2023, inclusiv.

3. aprobarea plafonului de garantii de stat ce poate fi acordat in cadrul programului IMM INVEST ROMANIA pentru anul 2022 la 10 miliarde lei din care 5 miliarde lei alocat subprogramului AGRO IMM INVEST,

4. cresterea bugetului schemei de ajutor de stat la suma de 2.345,64 milioane lei, echivalent 473,90 milioane euro si actualizarea numarului de beneficiari la 48.726.

5. introducerea unei norme tranzitorii prin care se prevede ca dispozitiile prezentei ordonante de urgenta vor intra in vigoare numai dupa emiterea deciziei de autorizare a Comisiei Europene, iar solicitarilor de acordare a creditelor garantate in cadrul programului, depuse pana la data de 31 decembrie 2021 si aflate in curs de analiza li se aplica prevederile legale aflate in vigoare la data depunerii lor.

Sursa: MFP
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul IMM Invest va fi prelungit pana pe 30 iunie 2022 (Proiect)":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016