Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Esalonarea la plata in forma simplificata ar putea fi prelungita pana la 30 septembrie 2021. Proiect OUG

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: esalonarea la plata simplificata, prorogare termene, restructurarea obligatiilor bugetare

Ministerul Finantelor Publice a pus recent, in dezbatere publica, pe site-ul oficial, un nou Proiect de Ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal si prorogarea unor termene.

Astfel, conform notei de fundamentare, cererile pentru acordarea esalonarii la plata in forma simplificata au fost depuse intr-un numar semnificativ atat pana la sfarsitul anului trecut, cat si de la inceputul acestui an. Se constata ca acest tip de facilitate fiscala a prezentat un interes crescut din partea contribuabililor, ceea ce conduce la necesitatea prorogarii termenului de acordare a acestei facilitati pana la data de 30 septembrie 2021.

In plus, au fost propuse noi masuri in domeniul procedurii fiscale:
 
Rambursarea TVA

Se propune prorogarea termenului pentru care se aplica masura privind solicitarea la rambursare prin deconturile cu suma negativa de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, depuse in cadrul termenului legal de depunere, cu efectuarea, ulterior, a inspectiei fiscale, pana la data de 31 ianuarie 2022.
 
Prorogarea acestui termen are ca scop sprijinirea, in continuare a mediului de afaceri si a contribuabililor persoane fizice, in  contextul actual sanitar si economic dificil.
 
 
Anularea unor obligatii accesorii

Tinand cont de faptul ca obligatiile accesorii ingreuneaza conformarea la plata a obligatiilor bugetare, in contextul actual al dificultatilor financiare cu care se confrunta contribuabilii afectati direct sau indirect de criza Covid - 19, si analizand impactul pe care l-a avut adoptarea facilitatilor fiscale, adoptate dupa data intrarii in starea de urgenta, se impune continuarea aplicarii acestor masuri fiscale pana la data de 31 ianuarie 2022.
 
Masuri privind cazierul fiscal

Avand in vedere faptul ca, indiferent de situatia pentru care un contribuabil a fost declarat inactiv, tratamentul fiscal aplicat de organele fiscale competente este acelasi, respectiv declararea contribuabilului ca inactiv fiscal, cu toate efectele fiscale generate de aceasta stare, se propune aplicarea unui tratament fiscal unitar si din perspectiva legislatiei privind cazierul fiscal, in sensul scoaterii informatiilor privind inactivitatea fiscala din evidenta cazierului fiscal la data reactivarii contribuabilului, indiferent de situatia pentru care acesta a fost declarat inactiv fiscal.

De asemenea, se propune ca aceasta reglementare sa se aplice si situatiilor care privesc contribuabilii care la data intrarii in vigoare a actului normativ sunt reactivati fiscal dar carora nu le-au fost scoase informatiile privind inactivitatea fiscala din cazierul fiscal.


Sursa: MFP
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Esalonarea la plata in forma simplificata ar putea fi prelungita pana la 30 septembrie 2021. Proiect OUG":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016