Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice a pus recent, in dezbatere publica, pe site-ul oficial, un nou Proiect de Ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal si prorogarea unor termene.
In plus, au fost propuse noi masuri in domeniul procedurii fiscale:
Se propune prorogarea termenului pentru care se aplica masura privind solicitarea la rambursare prin deconturile cu suma negativa de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, depuse in cadrul termenului legal de depunere, cu efectuarea, ulterior, a inspectiei fiscale, pana la data de 31 ianuarie 2022.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Tinand cont de faptul ca obligatiile accesorii ingreuneaza conformarea la plata a obligatiilor bugetare, in contextul actual al dificultatilor financiare cu care se confrunta contribuabilii afectati direct sau indirect de criza Covid - 19, si analizand impactul pe care l-a avut adoptarea facilitatilor fiscale, adoptate dupa data intrarii in starea de urgenta, se impune continuarea aplicarii acestor masuri fiscale pana la data de 31 ianuarie 2022.
Avand in vedere faptul ca, indiferent de situatia pentru care un contribuabil a fost declarat inactiv, tratamentul fiscal aplicat de organele fiscale competente este acelasi, respectiv declararea contribuabilului ca inactiv fiscal, cu toate efectele fiscale generate de aceasta stare, se propune aplicarea unui tratament fiscal unitar si din perspectiva legislatiei privind cazierul fiscal, in sensul scoaterii informatiilor privind inactivitatea fiscala din evidenta cazierului fiscal la data reactivarii contribuabilului, indiferent de situatia pentru care acesta a fost declarat inactiv fiscal.
De asemenea, se propune ca aceasta reglementare sa se aplice si situatiilor care privesc contribuabilii care la data intrarii in vigoare a actului normativ sunt reactivati fiscal dar carora nu le-au fost scoase informatiile privind inactivitatea fiscala din cazierul fiscal.
Sursa: MFP
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Joi, 30 septembrie 2021, este termenul limita pentru indeplinirea a doua obligatii fiscale importanteOUG 20/2023: Modificari legislative privind esalonarea clasica si ESALONAREA LA PLATA SIMPLIFICATAContribuabilii pot depune cererile pentru ESALONAREA LA PLATA SIMPLIFICATA pana la 31 martie 2021 inclusiv30 septembrie- termenul final de depunere a cererii de esalonare la plata simplificata. Ce conditii trebuie sa indeplineasca contribuabiliiReminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleArticole similare
OUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. PROROGARE TERMENECodul Fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de OUG 85/2022Noi masuri de restructurare a obligatiilor bugetare RESTANTE. PROROGARE TERMENE (Proiect de Ordin MFP)OUG 15/2019 privind prorogarea termenului de depunere a Declaratiei Unice, publicata in Monitorul OficialArticole similare
Legea 114/2020: Noi modificari in cazul restructurarii obligatiilor bugetare restante. Prevederile se aplica si pentru amenzile de orice felFacilitati fiscale aplicabile societatilor in insolventa. OUG 90/2020Facilitati fiscale conform OUG 6/2019 actualizata la zi. Conditii de acordareReminder ANAF! Facilitati pentru debitorii care isi restructureaza obligatiile fiscale restante la data de 31 iulie 2020Noutati privind RESTRUCTURAREA OBLIGATIILOR BUGETARE restante la 31 iulie 2020Ultimele articole
Finantele propun noi masuri fiscale: prorogarea termenului pentru RESTRUCTURAREA OBLIGATIILOR BUGETARE si desfiintarea loteriei bonurilor fiscaleCodul fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de Legea 112/2022Debitorii care inregistreaza RESTANTE pot depune notificarea pentru restructurarea obligatiilor fiscale pana pe 31 decembrie 2022Noi masuri fiscale privind esalonarea la plata. Norme speciale pentru debitorii a caror activitate este restransa/inchisaOUG 19/2021. Scutirea de la plata impozitului specific, amanarea dreptului de deducere a TVA, RESTRUCTURAREA OBLIGATIILOR BUGETARE si esalonarea la plataAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"