Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF reaminteste contribuabililor ca a fost publicat Ordinul nr. 764/2021 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2810/2019 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 iulie 2020.
Pentru a beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare, debitorul trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta, respectiv:
a) sa nu indeplineasca conditiile pentru a beneficia de esalonarea la plata reglementata de Codul de procedura fiscala;
Aceasta poate fi depusa astfel:
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
a) la registratura organului fiscal central competent;
Notificarea poate fi retrasa oricand de catre debitor la cererea acestuia, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificarea prevazuta in anexa nr. 29, fara ca debitorul sa piarda dreptul de a depune o noua notificare pana la implinirea termenului prevazut la alin. (2), urmand ca organul fiscal competent sa comunice acestuia decizia prin care se ia act de retragerea notificarii.
In situatia in care debitorul doreste concomitent atat retragerea notificarii initiale, cat si depunerea unei noi notificari, aceasta se poate realiza printr-o singura notificare, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificarea prevazuta in anexa nr. 29, depusa la organul fiscal competent, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile alin. (2^1).
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. III 2023 a fost publicata pe portalul ANAFLista contribuabililor bun-platnici aferenta sem. I 2023 a fost publicata pe portalul ANAFLista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAFConditii si procedura anulare accesorii aferente obligatiilor bugetare restante la 31.03.2020Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAFUltimele articole
Amnistie fiscala prin OUG 107/2024. Care sunt obligatiile bugetare restante la 31 august 2024Peste 7000 de contribuabili, persoane juridice, nu inregistreaza obligatii fiscale restante, in trimestrul II 2023ANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIALContribuabilii trebuie sa indeplineasca 3 conditii pentru a aparea pe lista persoanelor care si-au achitat la timp obligatiile de plataMFP modifica Legea 227/2015! Sunt propuse masuri pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit, taxe locale si TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"