Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati privind restructurarea obligatiilor bugetare restante la 31 iulie 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Sep. 2021 Exclusiv
Tags: obligatii bugetare restante, obligatii restante la 31 iulie 2020

ANAF reaminteste contribuabililor ca a fost publicat Ordinul nr. 764/2021 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2810/2019 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 iulie 2020.

Astfel, aceasta procedura se aplica debitorilor, persoane juridice de drept public sau privat, care inregistreaza obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2020, nestinse pana la data emiterii certificatului de atestare fiscala de catre organul fiscal central, precum si obligatii bugetare accesorii.

Pentru a beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare, debitorul trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta, respectiv:

a) sa nu indeplineasca conditiile pentru a beneficia de esalonarea la plata reglementata de Codul de procedura fiscala;
b) sa prezinte un plan de restructurare si un test al creditorului privat prudent, intocmite de un expert independent;
c) sa nu se afle in procedura insolventei potrivit legii la data emiterii deciziei de aprobare a restructurarii obligatiilor bugetare. Debitorul care se afla in procedura insolventei pana la data la care are obligatia de a notifica organul fiscal competent cu privire la intentia de restructurare prevazuta la art. 3 alin. (1) din ordonanta si doreste restructurarea obligatiilor bugetare poate notifica organul fiscal cu privire la intentia sa, cu conditia ca pana la data emiterii deciziei de aprobare a cererii de restructurare sa iasa din procedura insolventei;
d) sa nu fi fost dizolvat, potrivit prevederilor legale in vigoare;
e) sa fie indeplinite obliga?iile declarative, potrivit vectorului fiscal, la data eliberarii certificatului de atestare fiscala;
f) sa indeplineasca testul creditorului privat prudent.in vederea accesarii masurilor de restructurare, debitorul depune la organul fiscal competent notificarea privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare, prevazuta in anexa nr. 29, pana la data prevazuta la art. 3 alin. (1) din ordonanta, sub sanctiunea decaderii.

Aceasta poate fi depusa astfel:

a) la registratura organului fiscal central competent;
b) prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
c) prin mijloace electronice de transmitere la distanta potrivit art. 79 din Codul de procedura fiscala.

Notificarea poate fi retrasa oricand de catre debitor la cererea acestuia, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificarea prevazuta in anexa nr. 29, fara ca debitorul sa piarda dreptul de a depune o noua notificare pana la implinirea termenului prevazut la alin. (2), urmand ca organul fiscal competent sa comunice acestuia decizia prin care se ia act de retragerea notificarii.

In situatia in care debitorul doreste concomitent atat retragerea notificarii initiale, cat si depunerea unei noi notificari, aceasta se poate realiza printr-o singura notificare, prin bifarea casutei corespunzatoare din notificarea prevazuta in anexa nr. 29, depusa la organul fiscal competent, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile alin. (2^1).


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati privind restructurarea obligatiilor bugetare restante la 31 iulie 2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016