Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi categorii de persoane pot beneficia de finantare in cadrul Programului IMM Invest

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: imm invest, noi categorii de beneficiari, proiect de hotarare mfp

Ministerul Finantelor a pus recent in dezbatere publica un nou Proiect de Hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice ale Programul INVEST Romania prin care prevede noi categorii de persoane care pot beneficia de finantare in cadrul programului.

 
Conform Proiectului de Hotarare, a fost introdus codul CAEN 6622 - Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari in categoria beneficiarilor admisi la finantare-garantare in cadrul Programului. Modificarea a aparut in contextul unor neclaritati privind includerea acestor categorii de persoane in program.

In Nota de fundamentare se precizeaza ca prin prezentul proiect de act normativ se propune modificarea articolului 10 lit. b) din Hotararea de Guvern nr. 282/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 privind Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii si a intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie - IMM INVEST ROMaNIA”, cu modificarile si completarile ulterioare, prin includerea codului CAEN 6622 – Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari, in categoria beneficiarilor admisi la finantare-garantare in cadrul Programului.

Clarificarea propusa asigura alinierea prevederilor normelor metodologice la intentia leguitorului de includere a activitatii agentilor si brokerilor de asigurare in cadrul activitatilor eligibile pentru accesarea programului guvernamental IMM INVEST ROMaNIA. 

``Avand in vedere faptul ca este necesara instituirea unor mecanisme eficiente de recuperare a ajutorului de stat si a unui temei legal pentru aprobarea unor proceduri de recuperare ce urmeaza a se realiza prin ordin al ministrului finantelor, este necesara introducerea, la nivelul normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii si a intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie – IMM INVEST ROMaNIA, a  unei prevederi potrivit careia, “ incepand cu data la care F.N.G.C.I.M.M. a luat la cunostinta despre intrarea beneficiarului in procedura insolventei sau de la data primirii din partea  institutiei de credit a unei cereri de plata a garantiei de stat, se stopeaza plata ajutorului de stat si se dispune recuperarea totala sau partiala a ajutorului de stat, conform Normelor de recuperare ce urmeaza a fi aprobate prin ordin al ministrului finantelor.”. Intrucat deciziile de stopare a acordarii ajutoarelor de stat sau de recuperare totala ori partiala a acestora sunt emise de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (F.N.G.C.I.M.M.), in urma actiunilor continue de monitorizare si control a utilizarii creditului, inclusiv pe baza informatiilor decelate din fluxurile interne, precum si a celor primite de la compartimentele teritoriale specializate si de la beneficiarii de ajutor de stat, procedura si decizia de stopare si de recuperare sunt susceptibile de implicatii inter-institutionale multiple si plurivalente, astfel ca este necesara aprobarea acestor proceduri  prin ordin al ministrului finantelor``, precizeaza initiatorii Proiectului de Hotarare. 


Sursa: MFP
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi categorii de persoane pot beneficia de finantare in cadrul Programului IMM Invest":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016