Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Normele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (Proiect de Hotarare)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 08 Feb. 2023
Normele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (Proiect de Hotarare)
Tags: detasare transnationala , proiect de hotarare mfp

Ministerul Muncii a publicat, pe site-ul oficial, un proiect de hotarare privind privind modificarea Hotararii de Guvern nr. 337/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind detasarea salariatilor n cadrul prestarii de servicii transnationale pe teritoriul Romaniei.

In urma evaluarii masurilor nationale romane de transpunere a Directivei 2014/67/UE2 privind asigurarea respectarii aplicarii Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii si de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012 privind cooperarea administrativa prin intermediul Sistemului de informare al pietei interne („Regulamentul IMI”) (denumita in continuare „directiva”), Comisia a considerat ca masurile nationale romane nu respecta articolul 9 din directiva. 

Ca urmare, Comisia Europeana a emis avizul motivat adresat Romaniei referitor la neconformitatea masurilor nationale romane cu Directiva 2014/67/UE privind asigurarea respectarii aplicarii art. 9 din Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor. 
 

Extras din Proiectul de Hotarare:

ARTICOL UNIC 

Normelor metodologice privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale pe teritoriul Romaniei, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 337/2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 411 din 31 mai 2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 

1. La Articolul 11, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: 

”(1) Persoana desemnata de catre o intreprindere prevazuta la art. 3 lit. a) din Lege, sa asigure legatura cu autoritatile competente din Romania, are obligatia de a pune la dispozitia inspectorilor de munca, la solicitarea acestora, documentele necesare realizarii controlului privind respectarea conditiilor de munca prevazute la art. 6 din Lege”. 

2. Alineatul (2) al articolului 11 se abroga.
3. La Articolul 15 alineatul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins: ”(1) Constituie contraventie s?i se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 9.000 lei: 

j) refuzul persoanei desemnate de catre o intreprindere prevazuta la art. 3 lit. a) din Lege sa asigure legatura cu autoritatile competente din Romania, de a pune la dispozitia inspectorilor de munca, la solicitarea acestora, documentele necesare controlului privind respectarea conditiilor de munca prevazute la art. 6 din Lege”. 

4. La Anexa 1 la Normele metodologice, punctul 2.4. se modifica si va avea urmatorul cuprins: 

”Anexa 1
2.4. [ ] persoana desemnata sa asigure legatura cu autoritatile competente din Romania”. 

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Normele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (Proiect de Hotarare)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016