Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Retrospectiva: Modificarea unor formulare utilizate la inregistrarea in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 10 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: formularul 088, formularul 089, formulare, tva, inregistrare, anaf

I. Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr.580 din 03.08.2015 a fost publicat Ordinul nr. 1966/2015 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (088) "Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA" .


Formularul (088) se completeaza si se depune de catre:

1. Societatile care sunt infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA la momentul infiintarii, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal,  insotit de formularul 098 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal".  

Formularul se depune in aceeasi zi cu depunerea la oficiul registrului comertului a cererii de inmatriculare in registrul comertului. Potrivit art.153 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent:

a)  inainte de realizarea unor astfel de operatiuni, in urmatoarele cazuri:

- daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri care atinge sau depaseste plafonul de scutire prevazut la art. 152 alin. (1), cu privire la regimul special de scutire pentru intreprinderile mici;
Cartea Verde a TVA

Cartea Verde a TVA

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Vezi detalii


- daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire prevazut la art. 152  alin. (1), dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa.

2. Societatile infiintate   in   baza   Legii   nr.   31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art. 153 alin. (1) lit. b) si c) sau alin. (9^1) din Codul fiscal, odata cu declaratia de mentiuni (formular 010)   sau   odata   cu   "Cererea   de   inregistrare   in   scopuri   de   taxa   pe   valoarea adaugata, potrivit art. 153 alin. (9^1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (formular 099)", dupa caz.

Potrivit art.153 alin.(1) lit.b) si c) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent:

b)  daca in cursul unui an calendaristic atinge sau depaseste plafonul de scutire prevazut la art. 152  alin. (1) respectiv 65.000 euro (220.000 lei), in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii in care a atins sau a depasit acest plafon;

c)  daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire prevazut la art. 152  alin. (1) respectiv 65.000 euro (220.000 lei),
dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa.

3. Persoanele impozabile, societati, infiintate in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si  care sunt inregistrate in scopuri de TVA potrivit   dispozitiilor   art.   153   din   Codul   fiscal,   la   solicitarea   organelor   fiscale competente, formulata in temeiul prevederilor art. 52 din Codul de procedura fiscala,  in situatii cum ar fi:

a) schimbarea sediului social;
b) schimbarea administratorilor si/sau a asociatilor.Continuarea aici.

Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Retrospectiva: Modificarea unor formulare utilizate la inregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016