Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica formularul 089

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: formulare impozite, formularul 089, codul fiscal, oanaf 3713/2013, hotararea 520/2013

A fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3713/2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (089) Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal, trimis spre publicare la Monitorul Oficial, afisat in data de 02.12.2013.ACTUALIZARE: Formularul 089 se depune pana la 10 decembrie 2014.

Click aici pentru a descarca formularul 089 "Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art. 160 alin. 2 lit. e din Codul fiscal.


Redam mai jos continutul OANAF 3713/2013:


In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, al art. 160 alin.(2) lit.e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:

O R D I N
Art. 1. - Se aproba modelul si continutul formularului (089) "Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal", cod:14.13.01.02/89, prevazut in anexa nr. 1.

Art. 2. - Formularul mentionat la art.1 se completeaza si se depune conform instructiunilor de completare prevazute in anexa nr. 2.

Art. 3. - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare a formularului mentionat la art.1 sunt prevazute in anexa nr. 3.

Art. 4. - Procedura de gestionare a declaratiei mentionate la art.1 este prevazuta in anexa 4.
Art. 5. - Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 6. - Formularul prevazut la art.1 se completeaza si se depune anual, pana la data de 10 decembrie a fiecarui an.

Art. 7. - Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 8. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 9. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

P R E S E D I N T E,
GELU STEFAN DIACONU


Formularul (089) "Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la
art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal" se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, stabilite in Romania, conform art.1251 alin.(2) din Codul fiscal, care detin o licenta valabila de furnizare a energiei electrice, eliberata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei si a caror activitate principala, in ceea ce priveste cumpararile de energie electrica o reprezinta revanzarea acesteia si consumul propriu din energia electrica cumparata este neglijabil, respectiv este de maximum 1% din energia electrica cumparata in perioada ianuarie - noiembrie a anului calendaristic.

Formularul (089) "Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal" se depune la organul fiscal competent anual, pana la data de 10 decembrie a fiecarui an si este valabila pentru toate achizitiile de energie electrica efectuate in anul urmator.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute:

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata,

- un exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "ANAF modifica formularul 089":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016