Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tichetele cadou se procura de catre angajatori de la unitati emitente si se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit prevederilor pct. 70 lit. i) dat in aplicarea art. 55 alin. (3) din Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, tichetele cadou acordate potrivit legii, indiferent daca acestea sunt acordate potrivit destinatiei si cuantumului prevazute la art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul Fiscal (cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, in limita sumei de 150 lei) sunt avantaje primite de persoana fizica.
De asemenea, potrivit art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare: "sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, denumirea veniturilor ori de forma sub care se acorda.”
La stabilirea impozitului pe venituri din salarii se iau in calcul aceste avantaje, care sunt cuprinse in venitul brut lunar din salarii, avantaje care se impoziteaza cu cota de 16%.
Tichetele cadou nu se cuprind in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. o) din Codul Fiscal.
Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.
Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori (in bani si in bunuri) copiilor minori ai angajatilor cu ocaziile de mai sus se aplica pentru fiecare copil minor al fiecarui angajat. Aceste cadouri in bani si in bunuri nu se cuprind in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. b) din Codul Fiscal.
Cadourile in bani si in natura acordate cu ocaziile de mai sus care depasesc 150 lei precum si cadourile oferite cu alte ocazii sunt impozabile din punct de vedere al impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii.
Important! Pentru angajator, din punct de vedere al impozitului pe profit, aceste cheltuieli cu cadourile in bani si in natura sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, ca si cheltuieli sociale, in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Tichetele cadou acordate persoanelor fizice in afara unei relatii generatoare de venituri din salarii sunt impozabile din punct de vedere al impozitului pe venit, cu cota de 16%, potrivit art. 78 din Codul Fiscal.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Impozitarea tichetelor cadou":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Webinarul pe teme FISCALE: Noutati fiscale valabile in 2021Tratamentul fiscal al cadourilor de Craciun acordate salariatilorParintii care au copiii in clasele primare ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool (propunere legislativa)TICHETE CADOU oferite in campanie de marketing. Cum tratam fiscal?Inregistrarea tichetelor de masa in RevisalUltimele articole
MFP stabileste valoarea tichetelor culturale pentru sem I 2021 (Proiect de Ordin)TICHETE CADOU acordate potrivit legii. Exceptia de la plata contributiilor socialeNOU! Tichetele cadou care depasesc suma de 150 lei vor fi impozitate. Care sunt exceptiileTratament CONTABIL si FISCAL pentru acordarea voucherelor de vacanta, pensia facultativa si asigurarile voluntare de sanatateCheltuielile sociale, deductibile in limita unei cote de pana la 5%. Precizari ANAF
Mai multe articole despre Tichete cadou
Articole similare
Stiti care cheltuieli sunt deductibile si care nu sunt, conform celor mai recente reglementari din Codul fiscal?Totul despre cheltuielile DEDUCTIBILE si nedeductibile ale afacerii dvs.NOU! Tichetele cadou care depasesc suma de 150 lei vor fi impozitate. Care sunt exceptiile
Mai multe articole despre impozitare tichete
Articole similare
Cine e obligat sa depuna formularul 088?Taxarea inversaLeasing financiar. Vanzare autoturism pentru care s-a limitat dreptul de deducere. Facem ajustarea de TVA?O noua conceptie asupra formularelor financiar-contabileTichetele de masa, cadou, cresa si de vacanta vor fi impozitate incepand cu luna iulieUltimele articole
Microintreprinderi. Se mai acorda bonificatie de 10% pentru plata la termen a impozitului in trim. I 2021?Completarea Declaratiei 112 si veniturile exceptate de la plata CAS. ConditiiTeambuilding. Tratament fiscal al cheltuielilor legate de desfasurarea evenimentuluiObligatii si documente necesare privind delegarea in strainatate a angajatilorVenituri din dividende. Ce obligatii fiscale au persoanele fizice in acest caz?
Mai multe articole despre codul fiscal

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"