Tags: taxe si impozite, consilier fiscalitate practica, solutii fiscal-contabile
Fiecare banut conteaza, cu atat mai mult in vreme de pandemie. Este important sa cunoasteti toate portitele legislative care va dau dreptul sa platiti statului cat mai putin.
Atentie! Vorbim despre portite legislative care exploateaza in interesul contribuabilului prevederile actelor normative din domeniul fiscal, fara nici cea mai mica legatura cu evaziunea fiscala si care, in consecinta, sunt acceptate fara obiectii de inspectorii ANAF!
Gasiti toate informatiile de care aveti nevoie in
Consilier Fiscalitatea Practica, click AICI >>
Am adunat 950 de pagini de fisclitate explicata, comentata si usor de pus in practica, toate informatiile sunt disponibile pe stick de memorie USB.
Va intereseaza un anumit subiect de fiscalitate? Gasiti rapid solutia sau informatia cautata!
Aveti la dispozitie un cuprins vast, cu index alfabetic, cuvinte-cheie si pagini de sumar pentru fiecare capitol, asfel incat e usor sa identificati rapid toate paginile unde exista referiri la subiectul dorit.
Informatiile sunt ordonate logic si urmaresc parcurgerea tuturor aspectelor care influenteaza rezultatele activitatii dvs., de la stabilirea problemei, clarificarea regimului juridic si indicarea temeiului legal pana la comentarii si exemple, interpretari sensibile, termene de plata, sanctiuni.
Lucrarea contine intreaga legislatie privind taxele si impozitele, comentata si explicata de specialisti, iar asta se concretizeaza in urmatoarele beneficii:
1. Castigati timp pretios. Nu mai trebuie sa cititi pe Internet o multime de interpretari nesigure sau sa "traduceti" texte greoaie de lege. Nu mai trebuie sa depuneti rectificative.
2. Solutiile pe care le aplicati pentru reducerea la minimum a taxelor si impozitelor sunt sigure. Contribuiti astfel la bunul mers al firmei si sunteti apreciat de superiori.
3. Castigati experienta, va extindeti aria de competente, stiti cum sa rezolvati probleme noi cu care nu v-ati mai intalnit pana acum (datorita studiilor de caz existente in lucrare, dar si din newsletterul „TAX Alert”).
4. Aveti certitudinea ca indiferent de cat de noua si complicata ar putea fi situatia cu care va confruntati, obtineti rapid o rezolvare legala si profesionista;
5. Evitati amenzi usturatoare din cauza aplicarii unei legislatii depasite.
Daca simtiti nevoia sa luati legatura direct cu un specialist, sa ii expuneti problema dvs. si sa aflati solutia detaliata pentru problema dvs., aveti posibilitatea sa faceti acest lucru prin intermediul serviciului de consultanta – in scris, prin e-mail, sau telefonic.
Intelegeti astfel rapid si corect reglementarile fiscale, identificati toate posibilitatile legale de economisire la plata taxelor si impozitelor, aveti la dispozitie "portite" si trucuri valabile, brese legislative si moduri legale de a actiona pentru a profita la maxim de oportunitatile existente.
Cine va ofera Consultanta?
Echipa de specialisti care asigura serviciul de consultanta este compusa din nume cu greutate din Ministerul Finantelor Publice si consultanti fiscali cu experienta:
Ionut Jinga – Consultant fiscal, Specialist in proceduri fiscale
Experienta: 12 ani in Finante Publice (Sef administratie) si 10 ani in mediul privat (domeniul financiar contabil)
Amelia Dumitras – Consultant fiscal
Experienta: de peste 20 ani asistenta si consultanta in cazul inspectiilor fiscale, specializare TVA
Dani Cucu - Consultant fiscal si expert contabil
Experienta: peste 15 ani consilier superior in Ministerul Finantelor pe probleme de impozitare a persoanelor fizice si peste 25 ani de experienta acumulata in domeniul fiscal (salarizare si contributii sociale)
Justinian Cucu – Jurist si consultant fiscal, Specialist in procedura fiscala
Experienta: peste 20 ani in Ministerul Finantelor (specializat in mecanisme procedurale parcurse de organele de control, redactarea corecta a clauzelor contractuale si explicarea procedurilor de contestare a masurilor dispuse de inspectia fiscala)
Irina Dumitrescu - expert contabil, membru CECCAR Bucuresti
Experienta: peste 7 ani in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara (companie multinationala), peste 15 ani consultant Rentrop&Straton si autor/coautor multiple lucrari de specialitate: Cartea Verde a Fiscalitatii, Promotii si Politici de Discount, Totul despre fondul de mediu, Noul regim fiscal al cheltuielilor cu autovehiculele etc.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Lichidare voluntara societate cu profit
Intrebare:
Ce inregistrari contabile face o societate care se lichideaza voluntar si ce declaratii trebuie sa depuna? Mentionam ca soicetatea respectiva nu detine bunuri nici imobile nici mobile. Se va lichida la sfarsitul lunii mai. Are profit in suma de 10000 lei nerepartizat la sfarsitul anului 2024 si pierdere de 1200 lei pana la data de 27.05.2025. In rest doar disponibil banesc in casa si banca si sume achitate in plus la impozit pe profit la finante.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Livrare amoniac. Cota de tva
Intrebare:
O societate intentioneaza sa livreze amoniac catre un client din Romania, in scopuri agricole.
In acest sens, se solicita clarificari privind:
Cota de TVA aplicabila pentru aceasta livrare de bunuri;
Posibilitatea aplicarii cotei reduse de TVA (9%) in cazul in care beneficiarul desfasoara activitate agricola (de exemplu, exploatatie agricola, PFA, II etc.).
De asemenea, daca pe aceeasi factura sunt incluse si servicii agricole...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Recuperare pierdere microintreprindere
Intrebare:
Societatea X, o microintreprindere neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe venit, a inregistrat pierderi la sfarsitul anilor 2023 si 2024. Avand in vedere ultimele modificari ale Codului Fiscal, in ce conditii poate aceasta societate sa recupereze pierderile inregistrate?
Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Obligatia depunerii la termen a situatiilor financiare
Intrebare:
Pentru o firma care nu a despus situatiile financiare 2015 si 2016 este obligata sa treaca la profit (fiind micro) avand in vedere perioada de prescriptie si faptul ca aceste situatii nici nu se mai pot depune.
(5) Pentru aplicarea in anul fiscal N a sistemului de impozitare pe veniturile microintreprinderilor, in ceea ce priveste indeplinirea conditiei prevazute la art. 47 alin. (1) lit. i) din Codul fiscal, referirea la situatiile financiare anuale vizeaza doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Hala de productie in curs de executie
Intrebare:
Acest Srl a luat fiinta in iulie 2024. Constructia halei unde va avea loc procesul de panificatie a inceput tot atunci. Practic, societatea nu a avut si nu are inca activitate in productia de panificatie, doarece inca nu e terminata hala. Toate lucrarile si materialele cumparate pentru construirea acesteia, cheltuielile cu autorizatiile, proiectele, sunt inregistrate pe investii. Dar nu stiu daca este ok. Intrebarea este: ce cheltuieli se pun pe investitii?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<