Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Mod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?

de InfoTva.ro la 23 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, calcul impozit forfetar, calculul impozitului forfetar, restaurante, cod caen

Prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal , publicat in data de 13.09.2013, se prezinta si regulile pentru calculul impozitului forfetar anual pentru contribuabilii care desfasoara activitatea corespunzatoare codurilor CAEN: 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a."



Astfel, potrivit art. 112^16 alin. (1), impozitul forfetar anual corespunzator codurilor CAEN 5610, 5621, 5629 se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in Anexa nr.2 care face parte integranta din prezenta lege.

Alin. (2) stabileste ca acei contribuabili care au mai multe unitati, determina impozitul forfetar anual datorat prin insumarea impozitului forfetar aferent fiecarei unitati calculat potrivit alin.(1).

In situatia in care, in cursul unui an fiscal, intervin modificari in sensul modificarii
suprafetelor aferente desfasurarii activitatii, incepând cu trimestrul urmator acestei modificari, contribuabilul recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul forfetar aferent perioadei ramase din anul fiscal.

In cazul retragerii definitive de catre autoritatile responsabile a autorizatiei de functionare, conform legii, si in conditiile in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art.11212 alin.(1) lit.a), acestia devin platitori de impozit pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei de functionare.
Achizitii de servicii din afara Romaniei
Achizitii de servicii din afara Romaniei

Vezi detalii

PFA. Contributii, Taxe, Impozite si Deduceri
PFA. Contributii, Taxe, Impozite si Deduceri

Vezi detalii

Manualul Contabilului Incepator
Manualul Contabilului Incepator

Vezi detalii



Autor:

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Mod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi





Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special "Cote reduse de TVA in 2019"
Club Contabilitate

VIDEO

X
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special.

"Cote reduse de TVA in 2019"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016