Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal , publicat in data de 13.09.2013, se prezinta si regulile pentru calculul impozitului forfetar anual pentru contribuabilii care desfasoara activitatea corespunzatoare codurilor CAEN: 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a."
Astfel, potrivit art. 112^16 alin. (1), impozitul forfetar anual corespunzator codurilor CAEN 5610, 5621, 5629 se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in Anexa nr.2 care face parte integranta din prezenta lege.
Alin. (2) stabileste ca acei contribuabili care au mai multe unitati, determina impozitul forfetar anual datorat prin insumarea impozitului forfetar aferent fiecarei unitati calculat potrivit alin.(1).
In situatia in care, in cursul unui an fiscal, intervin modificari in sensul modificarii
suprafetelor aferente desfasurarii activitatii, incepând cu trimestrul urmator acestei modificari, contribuabilul recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul forfetar aferent perioadei ramase din anul fiscal.
In cazul retragerii definitive de catre autoritatile responsabile a autorizatiei de functionare, conform legii, si in conditiile in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art.11212 alin.(1) lit.a), acestia devin platitori de impozit pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei de functionare.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Examen Consultant Fiscal 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Plata impozitului minim in cazul in care societatea are pierdereCe va insemna liberalizarea pietei de energie pentru companiiCum se vede moneda euro din interiorul UE?Registrul Operatorilor Intracomunitari. Ce implica modificarea listei adminstratorilor?Un numar de 566 societati mixte au fost inmatriculate in ianuarie 2013Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Aplicarea cotei TVA de 5% - Capcanele ascunse de OUG 89/2018. Dificultati intampinate de contabili in 2019Institutiile publice si activitatile impozabileSocietate Horeca. Poate opta pentru plata impozitului de 1% din 1 ianuarie 2024?Noi sanctiuni dispuse de Directia de Antifrauda FiscalaSupliment alimentar pentru export. In ce fel stabilim corect cota TVA pentru achizitie materii prime?Ultimele articole
Microintreprindere in 2024. Cum se stabileste corect cota de impozitare de 1 sau de 3%Noi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriAmenzi de peste 1.700.000 de lei aplicate de Inspectia Muncii pentru firmele din domeniul RESTAURANTEActiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei: Munca la negru in sali de jocuri de noroc si RESTAURANTEMicrointreprinderi in 2024. De cand se aplica cotele de 1% sau de 3%Articole similare
Ce avantaje salariale pot fi acordate administratorilor care au contract de mandatImpozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturaleIntreprinderi legate. In ce conditii se incadreaza la regimul micro din 1 ianuarie 2024Inspectia Muncii verifica cazurile de munca nedeclarata la anagajatorii care desfasoara activitati cu COD CAEN 41, 42, 42Combustibil pentru autocamioane transport marfa. Deductibilitate TVAUltimele articole
Scutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareControale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceControale ITM la firmele cu COD CAEN 3600 si 3700Firme care inchiriaza autoturisme catre actionari. Care este tratamentul fiscal in acest cazControale ITM. Ce domenii au fost verificate la finalul lunii martie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"