Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal , publicat in data de 13.09.2013, se prezinta si regulile pentru calculul impozitului forfetar anual pentru contribuabilii care desfasoara activitatea corespunzatoare codurilor CAEN: 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a."
Astfel, potrivit art. 112^16 alin. (1), impozitul forfetar anual corespunzator codurilor CAEN 5610, 5621, 5629 se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in Anexa nr.2 care face parte integranta din prezenta lege.
Alin. (2) stabileste ca acei contribuabili care au mai multe unitati, determina impozitul forfetar anual datorat prin insumarea impozitului forfetar aferent fiecarei unitati calculat potrivit alin.(1).
In situatia in care, in cursul unui an fiscal, intervin modificari in sensul modificarii
suprafetelor aferente desfasurarii activitatii, incepând cu trimestrul urmator acestei modificari, contribuabilul recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul forfetar aferent perioadei ramase din anul fiscal.
In cazul retragerii definitive de catre autoritatile responsabile a autorizatiei de functionare, conform legii, si in conditiile in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art.11212 alin.(1) lit.a), acestia devin platitori de impozit pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei de functionare.

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Sfatul Comisiei pentru a asigura accesul statelor membre efectiv la justitieSe modifica legea insolventei. Care sunt noutatile?Rambursarea TVA. Modificari si efecteCum arata planul de restructurare a bancilor cipriote?MFP propune modificarea normelor de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal. Este vizat regimul TVAUltimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Supriza pentru unele companii: primavara le aduce impozitul forfetarIn ce locuri NU mai poti intra daca nu detii Certificat VERDE. Care sunt exceptiilePrincipalele modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2023Este OFICIAL! Operatorii economici din cadrul HoReCa pot redeschide RESTAURANTEle si cafenelele in interiorul cladirilor de la 1 septembrieSomaj tehnic VS. Reducerea timpului de lucru. Studiu de cazUltimele articole
Facturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Microintreprindere in 2025. Noutati introduse prin OUG 156/2024Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Articole similare
Certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridiceCum declaram corect in D 394?Legea 135/2022: Taxele salariale reduse pentru firme NU se vor aplica in cazul veniturilor care depasesc suma de 30.000 leiMONOGRAFII contabile pentru SRL-uri: compensatia la energia electrica (OUG 118/2021) si reducerea la pretul benzinei (OUG 106/2022)Impozitele care se aplica pana la 31 decembrie 2014 inclusivUltimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataPFA in domeniul IT? Atentie la codul CAEN ales si la plafonul de TVAPlatitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneCodul CAEN. Corectarea codului CAEN in declaratiile fiscaleCodul CAEN. Exista vreun termen limita pentru actualizarea lui de la 1 ianuarie 2025?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"