Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, calcul impozit forfetar, calculul impozitului forfetar, restaurante, cod caen

Prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal , publicat in data de 13.09.2013, se prezinta si regulile pentru calculul impozitului forfetar anual pentru contribuabilii care desfasoara activitatea corespunzatoare codurilor CAEN: 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a."



Astfel, potrivit art. 112^16 alin. (1), impozitul forfetar anual corespunzator codurilor CAEN 5610, 5621, 5629 se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in Anexa nr.2 care face parte integranta din prezenta lege.

Alin. (2) stabileste ca acei contribuabili care au mai multe unitati, determina impozitul forfetar anual datorat prin insumarea impozitului forfetar aferent fiecarei unitati calculat potrivit alin.(1).

In situatia in care, in cursul unui an fiscal, intervin modificari in sensul modificarii
suprafetelor aferente desfasurarii activitatii, incepând cu trimestrul urmator acestei modificari, contribuabilul recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul forfetar aferent perioadei ramase din anul fiscal.

In cazul retragerii definitive de catre autoritatile responsabile a autorizatiei de functionare, conform legii, si in conditiile in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art.11212 alin.(1) lit.a), acestia devin platitori de impozit pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei de functionare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016