Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Actiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei: Munca la negru in sali de jocuri de noroc si restaurante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 02 Apr. 2024
Actiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei: Munca la negru in sali de jocuri de noroc si restaurante
Tags: control, control restaurante, controale inspectia muncii

Conform unui comunicat de presa al institutiei, Inspectia Muncii a desfasurat o actiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei. A fost verificata munca la negru in sali de jocuri de noroc si restaurante.

Inspectia Muncii impreuna cu Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, alaturi de reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a efectuat, noaptea trecuta, o actiune de control in Centrul Vechi al Capitalei, pentru prevenirea si combaterea incalcarii incalcarii legislatiei incidente si sanctionarii faptelor de natura contraventionala. 

 

In urma controalelor efectuate, inspectorii de munca au descoperit 13 lucratori prestand munca nedeclarata, (din care 11 fara contract de munca si 2 prestand activitate peste durata timpului de munca prevazuta in contractul de munca cu timp partial) si au aplicat amenzi in valoare de 241.500 lei. 

 

De asemenea, intr-un restaurant au fost identificate 5 persoane organizate aparent ca o „formatie artistica” ce au declarat ca nu au nicio relatie contractuala cu unitatea comerciala respectiva ci canta … doar pentru bacsis (!). 

 

Urmeaza ca, dupa prezentarea documentatiei de catre angajatorii la care controlul nu a fost finalizat pe loc, sa fie verificate si alte aspecte care tin de aplicarea legislatiei in domeniul relatiilor de munca. 

 

Mihai Nicolae Uca, inspector general de stat adjunct, a declarat: 

 

Ca autoritate de control cu atributii de verificare a respectarii reglemetarilor legale in domeniul relatiilor de munca, suntem constienti de responsabilitatea sociala si rolul care ii revin Inspectiei Muncii in combaterea fenomenului muncii nedeclarate. Avand in vedere contextual actual, in care incidenta muncii nedeclarate tinde sa capete noi forme de manifestare si sa se extinda in tot mai multe sectoare de activitate, ne straduim ca, prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie, insemnand campanii de control permanente, in cat mai multe domenii de activitate si sanctionarea riguroasa a cazurilor depistate, dar si campanii de informare si de constientizare a angajatorilor si a angajatilor in privinta riscurilor la care se expun, sa descurajam aceasta practica nociva, cu consecin?e sociale si economice foarte grave.”



Sursa: Inspectia Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Actiune fulger in Centrul Vechi al Capitalei: Munca la negru in sali de jocuri de noroc si restaurante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016