Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ale Inspectiei Muncii pentru verificarea respectarii prevederilor OUG 99/2000 in perioada cu temperaturi extreme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 17 Iul. 2023
Controale ale Inspectiei Muncii pentru verificarea respectarii prevederilor OUG 99/2000 in perioada cu temperaturi extreme
Tags: oug 99/2000, controale inspectia muncii 

Inspectia Muncii verifica masurile care trebuie intreprinse de angajatori pentru protectia persoanelor incadrate in munca, in perioada in care se manifesta temperaturi extreme ridicate, conform unui comunicat de presa al institutiei.

Inspectia Muncii a inceput verificarea modului de respectare a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca. In conformitate cu prevederile ordonantei sus-mentionate, angajatorii sunt obligati sa ia masuri minimale pentru ameliorarea conditiilor de munca, precum: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea ventilatiei la locurile de munca, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite, cu curenti de aer. 

”Inspectorii de munca verifica respectarea tuturor reglementarilor prevazute pentru mentinerea starii de sanatate a lucratorilor expusi la tempertaturi extreme, si anume: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2 - 4 litri/ persoana/ schimb, asigurarea echipamentului individual de protectie si asigurarea de dusuri, asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate si trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea ori esalonarea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi extreme. 

De asemenea, exista si posibilitatea intreruperii colective a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatilor in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit prevederilor legale, daca temperaturile ridicate extreme se mentin pe o perioada de cel putin doua zile consecutive. 

De retinut ar fi faptul ca, pe durata intreruperii colective a lucrului, contractele individuale de munca ale salariatilor se mentin, iar perioada de intrerupere constituie vechime in munca. In aceasta situatie, se vor stabili modalitatile de recuperare a timpului nelucrat si modalitatile de plata. 

Atragem atentia ca nerespectarea prevederilor Ordonantei privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca se sanctioneaza contraventional, cu amenda de la 1500 la 2500 de lei in conformitate cu art. 10, alin. 1 din O.U.G. nr. 99/2000”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat. 



Sursa: ITM
Autor: InfoTva.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ale Inspectiei Muncii pentru verificarea respectarii prevederilor OUG 99/2000 in perioada cu temperaturi extreme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016