Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele pot fi amendate cu pana la 2500 lei daca nu aplica masurile necesare in perioadele cu temperaturi extreme

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 22 Iun. 2022
Firmele pot fi amendate cu pana la 2500 lei daca nu aplica masurile necesare in perioadele cu temperaturi extreme
Tags: amenzi firme, oug 99/2000, protectia angajatilor

Inspectia Muncii va verifica masurile care trebuie intreprinse de angajatori, in conformitate cu O.U.G. nr. 99/2000, pentru protectia persoanelor incadrate in munca, in perioada in care se manifesta temperaturi extreme ridicate. Amenzile pentru firme ajung pana la 2500 de lei.

Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 28.04– 2.06.2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 13.869.301 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate 34.526 avertismente si au fost dispuse 13.045 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

In luna mai, au fost identificate 734 persoane desfasurand munca nedeclarata. Dintre acestea, 507 nu aveau intocmit contract individual de munca, 123 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 14 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 90 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time.

Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 28.04– 2.06.2022, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii accesand link-ul:
https://www.inspectiamuncii.ro/rezultate-saptamanale-controale-rm-si-ssm

”Inspectia Muncii va incepe verificarea modului de respectare a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

In conformitate cu prevederile ordonantei sus mentionate, angajatorii sunt obligati sa ia masuri minimale pentru ameliorarea conditiilor de munca, precum: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea ventilatiei la locurile de munca, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite, cu curenti de aer. 

De asemenea, pentru mentinerea starii de sanatate a lucratorilor, sunt necesare urmatoarele: asigurarea apei minerale adecvate, cate 2 - 4 litri / persoana / schimb, asigurarea echipamentului individual de protectie si asigurarea de dusuri, asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate si trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea ori esalonarea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi extreme. 

Atragem atentia ca nerespectarea prevederilor Ordonantei privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca se sanctioneaza contraventional, cu amenda de la 1500 la 2500 de lei in conformitate cu art. 10, alin. 1 din OUG nr. 99/2000” a explicat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.


Sursa: ITM
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele pot fi amendate cu pana la 2500 lei daca nu aplica masurile necesare in perioadele cu temperaturi extreme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016