Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 16 Mar. 2022
Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie
Tags: amenzi, controale inspectia muncii, munca nedeclarata

Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 28.01 03.03.2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 12.680.600 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate 6.337 avertismente si au fost dispuse 16.104 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

In luna februarie, au fost identificate 729 persoane desfasurand munca nedeclarata, dintre acestea, 567 nu aveau intocmit contract individual de munca; 104 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 12 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 46 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time.

Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 28.01 – 03.03.2022, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii accesand link-ul: https://www.inspectiamuncii.ro/rezultate-saptamanale-controale-rm-si-ssm

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat:

”Numarul mare de persoane depistate in situatii de munca nedeclarata, pentru care au fost sanctionati 254 de angajatori cu amenzi in valoare totala de peste 1.300.000 de euro, ne ingrijoreaza si ne determina sa intensificam controalele in sectoarele cu incidenta mare a acestui fenomen negativ pentru societate. Imbunatatirea cooperarii dintre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Inspectia Muncii reprezinta un obiectiv asumat prin Planul National de Redresare si Rezilienta, in contextul reformelor politicii fiscale, ca premisa pentru cresterea veniturilor fiscale si reducerea decalajului fiscal la TVA. Prin protocolul de cooperare incheiat intre Inspectia Muncii si ANAF, au fost create premisele organizarii unor activitati pe coordonatele unor planuri comune de actiune. Astfel, in contextul necesitatii utilizarii judicioase a resurselor institutionale, actiunile vor viza contribuabili selectati in baza unor criterii de risc, iar relevanta acestor criterii va fi testata in cadrul unor controale realizate la contribuabili selectati prin esantionare. Astfel, cateva dintre activitatile ce urmeaza a fi desfasurate in baza planurilor comune de actiune vor consta in: stabilirea unui esantion de contribuabili reprezentativi din perspectiva riscului la conformare, pe baza analizelor de risc realizate asupra informatiilor/datelor disponibile, notificarea contribuabililor selectati cu privire la principalele obligatiice le revin pe linia utilizarii fortei de munca si a consecintelor nerespectarii acestora, urmata de demararea controalelor la nivel national la un esantion reprezentativ de contribuabili dintre cei selectati si notificati. Pentru prima etapa, avem in vedere initierea unor actiuni pilot la nivelul Municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, la contribuabili selectati.”


Sursa: Inspectia Muncii
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Amenzi de peste 1.300.000 de euro pentru munca nedeclarata, aplicate in luna februarie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016