Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 30 septembrie 3 noiembrie 2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 17.923.300 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca.
Au fost aplicate 5.294 avertismente si au fost dispuse 11.831 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.
Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 30.09 – 3.11.2022, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii accesand link-ul:
https://www.inspectiamuncii.ro/rezultate-saptamanale-controale-rm-si-ssm
”In luna octombrie, au fost identificate 792 persoane desfasurand munca nedeclarata. Dintre acestea, 510 nu aveau intocmit contract individual de munca, 195 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 2 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 85 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time.
Din cei 325 angajatori sanctionati pentru munca nedeclarata, un numar de 6 angajatori au fost sanctionati pentru utilizarea muncii nedeclarata a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 -18 ani. Reamintesc ca incadrarea in munca a unui minor cu nerespectarea conditiilor legale de varsta sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activitati cu incalcarea prevederilor legale referitoare la regimul de munca al minorilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Folosirea minorilor in activitati de munca nedeclarata este un fapt cu atat mai condamnabil cu cat acestia nu sunt instruiti nici din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, iar statisticile arata ca, oricum, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani sunt mai predispusi la accidente grave la locul de munca decat adultii mai in varsta, deci minorii sunt cu atat mai expusi riscurilor de accidentare.
Suntem preocupati de educarea tinerilor si chiar a copiilor in privinta deprinderii de la o varsta cat mai frageda a unei atitudini corecte fata de munca, ce ar trebui sa-i insoteasca pe tot parcursul lor profesional.” – declara Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: Inspectia Muncii
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Controale ale Inspectiei Muncii pentru verificarea respectarii prevederilor OUG 99/2000 in perioada cu temperaturi extremeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"