Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aproape 50% din cererile formulate prin Declaratia 088 sunt refuzate de ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 088, anaf, cereri refuzate, codul de tva, d088, formularul 088

Mai toate nemultumirile provocate de Declaratia 088 par sa fie justificate in contextul in care s-a constatat ca ANAF a refuzat, numai anul trecut, aproximativ 10.000 de firme reprezentand un procent de 50 la suta dintre societatile care au depus declaratia 088 pentru optinerea/mentinerea codului de TVA.

Aceste date au fost incluse in Raportul de activitate al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). In acest timp, se mentin nemultumirile exprimate de mediul de afaceri si, implicit, de contribuabili, aspect amintit si de Profit.ro, in analiza intocmita pornind de la datele din acte raport.

Principala nemultumire care se refera la Declaratia 088 are in vedere faptul ca numeroasele informatii greu de obtinut pe care le cere ANAF fac ca cererile sa fie refuzate de institutie. Drept consecinta, circa jumatate dintre firmele care depun aceasta declaratie pierd codul de TVA si sunt nevoite sa achite dreptul de deducere a taxei.

"Bilantul pentru 2015 privind formularul 088, mentionat in Raportul de activitate al ANAF publicat la sfarsitul saptamanii trecute, explica numarul mare de reclamatii de pe site-ul Comisiei de taiat hartii, unde plangerea referitoare la acesta s-a plasat pe primul loc. in acelasi timp, asociatiile de business si-au aratat nemultumirea fata de procedura complicata, volumul mare de informatii si relevanta lor discutabila", scrie Profit.ro.

In raportul amintit se arata faptul ca o urmare a "lipsei codului de TVA este ca firmele nu au dreptul de deducere a taxei. Pierderea codului au fost preluate 25.652  de cereri din partea contribuabililor (D088).in functie de tipul de solutionare au fost inregistrate urmatoarele rezultate: au fost elaborate 10.178 referate de aprobare a inregistrarii in scop de TVA (41,25%); au fost intocmite 3.268 referate de neanulare a codului de TVA (13,25%); 8.063 de cereri au fost solutionate cu referate de respingere a cererii de inregistrare in scop de TVA (32,68%) si pentru 1.877 ( 7,61%) de solicitari au fost elaborate referate de anulare a codului de TVA. De asemenea, 1.285 (5,21%) de dosare au fost transmise catre Directia generala antifrauda fiscala".

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aproape 50% din cererile formulate prin Declaratia 088 sunt refuzate de ANAF":
Rating:

Nota: 2.17 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016