Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce se intampla cu Formularul 088 in prezent?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 088, declaratia 088, anaf, inregistrare scopuri tva, informatii, documente

Declaratia 088 pare sa fie in acest moment una dintre marile piedici in calea unor proceduri simplificate de inregistrare in scopuri de TVA. Orice are legatura cu aceasta procedura implica, odata cu noile obligatii pe care le impune Formularul 088 din acest an, completarea unor informatii si depunerea unor documente relativ greu de obtinut, daca nu chiar imposibil.

Firmele si contribuabilii sunt din nou pusi pe drumuri odata cu obligatiile suplimentare impuse de Declaratia 088. Procedura inregistrarii sau neinregistrarii in scopuri de TVA a fost astfel inutil complicata si a adus cu sine nenumarate probleme prin formularul 088 modificat.

Formularul modificat de ANAF printr-un ordin aparut la inceputul anului obliga in prezent contribuabilii sa completeze nenumarate informatii si sa depuna mai multe documente care ingreuneaza procedura de inregistrare in scopuri de TVA.

Se cer astfel informatii detaliate cu privire la administratorii si actionarii societati, informatii privind studiile acestora (inclusiv depunerea diplomelor), veniturile obtinute in ultimul an (indiferent de sursa), precum si daca au fost la conducerea unor alte firme cu datorii sau intrate in insolventa.

Intr-o analiza pe aceasta tema, portalul Cursdeguvernare.ro aminteste cand trebuie depuse informatiile privind administratorii si actionarii, precum si care sunt acele detalii cerute de ANAF:

"Formularul 088 Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA va trebui completat in patru situatii:

    - in momentul in care se solicita inregistrarea in scopuri de TVA;
    - atunci cand este depasit plafonul de 220.000 de lei si persoana impozabila este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA;
    - in momentul in care se schimba sediul social - chiar daca firma este deja inregistrata in scopuri de TVA
    - atunci cand se schimba administratorii si/sau a asociatii - chiar daca firma este deja inregistrata in scopuri de TVA".


In acest moment, noi modificari pe care ar trebuie sa le efectueze ANAF pentru simplificarea procedurii intarzie sa apara.

Referitor la aceasta procedura care obliga la furnizarea atator informatii, consultantul fiscal Adrian Benta a explicat, citat de Capital.ro, ca "atata timp cat in directivele comunitare si in diverse pronuntari ale Curtii Europene de Justitie regasim incriminate tocmai astfel de proceduri, ne punem intrebarea fireasca daca aceasta tendinta va continua si ne va conduce intr-o situatie de infringement pe TVA impotriva Romaniei sau vom intelege cu totii ca actiunile de combatere a evaziunii fiscale trebuie facute chirurgical, prin reactii la cazuri punctuale, avand in vedere ca totusi ANAF este unul dintre cei mai mari angajatori din Romania si poate dispune de echipe competente".



Citit continuarea aici.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce se intampla cu Formularul 088 in prezent?":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016